«Spektrs» piedāvā vienu no pēdējo gadu smieklīgākajām īru filmām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoprojekts «Spektrs» piedāvā neprātīgo īru piedzīvojumu komēdiju «Vai viegli būt jaunam un bez atbildības?» («The Young Offenders»). Kinoteātros jau no 24. februāra

Kad ārā ir drūma ziema (iespējams - balta, bet nebūsim tik optimistiski), no kuras tā vien gribas paslēpties siltā kinozālē, kinoprojekts «Spektrs» aicina to izdarīt ar maksimālu labumu sev un apkārtējiem, kārtīgi izsmejoties, - piedāvājot kino skatītāju uzmanībai neprātīgu, bet sirdī mīļu un sirsnīgu piedzīvojumu komēdiju «Vai viegli būt jaunam un bez atbildības?». Arī par kaut ko baltu un pūkainu - par kokaīnu, protams.

Konors un Džoks ir tipiski īru slaisti, kuri diendienā triec aliņus, niekojas ar zāli un vizinās ar zagtiem velosipēdiem pa dzimto Korku. Taču labāko draugu dzīves strauji mainās, kad netālu avarē narkotiku tirgotāju laiva, krastā izskalojot kokaīnu 440 miljonu eiro vērtībā. Lai tiktu pie kārotā kumosa, abiem draugiem ir jāpaspēj nokļūt avārijas vietā pirmajiem, apsteidzot fanātisku policistu, psihopātisku narkobaronu, vietējo bandītu un savus vecākus. Ir tikai viens āķis... To ir jāpaspēj izdarīt, kamēr abi vēl nav 16 gadus veci!

Vēl nav pagājis gads, kopš VID Muitas policija aizturēja vērienīgāko kokaīna kravu Latvijas vēsturē, bet mēs jau varam redzēt kino par to, kā veicās (un neveicās) Īrijas kolēģiem, jo arī šī ir filma, kura ir balstīta uz patiesiem notikumiem. Dažkārt dzīve ir neticamāka un vienkārši histēriski smieklīgāka par jebkuru filmu... Taču ne šoreiz, jo pat kritiķi ir atzinīgi novērtējuši «Jauni un bez atbildības» humoru un sirsnību, nodrošinot tai «100% svaigu» reitingu agregatorā RottenTomatoes.com!

Jūsu priekšā ir leģendāro filmu «The Goonies» un «Paģiras» ārlaulības bērns - ruds, vasarraibumains, nevaldāms un nekontrolējams, ar pamatīgu viskija smārdu, rupjībām un attieksmīti, bet tāpat ļoti mīļš! Filma, kura ir iespējama tikai latviešu otrajā dzimtenē - Īrijā -, beidzot ir nonākusi arī mūsu platuma grādos!

kinospektrs.lv

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu