Pirmizrādi piedzīvo smeldzīga dokumentālā filma «No ligzdas izmestie»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Kinoteātrī «Splendid Palace» 23. februārī pirmizrādi piedzīvoja Dzidras Smiltēnas dokumentālā filma «No ligzdas izmestie». Tas ir vēstījums par cilvēkiem, kas agri zaudējuši vecākus, piedzīvojuši vardarbību, tikuši pamesti un pazemoti, kuriem nolaupīta bērnība. Uz dilmas pirmizrādi ierdas vairākas sabiedrībā zināmas personas.

Viens no šiem likteņstāstiem ir arī par pašu filmas autori Dzidru Smiltēnu. Pēc ilgām šaubām un pārdomām, viņa izšķīrusies atklāt filmā sevis pašas pārdzīvoto. Viņai bija tikai trīs un brālītim pusotrs gads, kad nomira mamma. Tēvs no pārdzīvojumiem sācis dzert, par bērniem nerūpēties, pamest pie svešiem cilvēkiem un ar laiku ienīstot, nežēlīgi sitis par ikvienu mazāko palaidnību.

Kaut arī pagājuši vairāk kā sešdesmit gadi, šie pārdzīvojumi nav izgaisuši no atmiņas. Tie joprojām ir klātesamībā un atgādina par notikušo ik dienu.

Aplūko foto no filmas pirmizrādes!

Filma «No ligzdas izmestie» pirmizrādē kinoteātrī «Splendid Palace» būs skatāma 23. februārī, bet jau 24., 25. un 26. februārī to izrādīs kinoteātrī «K.SUNS».

Filmas autore un režisore ir Dzidra Smiltēna, operators Ints Ivans, montāžas režisore Gunta Ikere, skaņu režisors Jānis Zaneribs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu