Režisore Signe Baumane savākusi naudu filmai par laulībām

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ņujorkā dzīvojošā latviešu režisore Signe Baumane savākusi līdzekļus savas jaunākās animācijas filmas veidošanai. Baumane naudu savai filmai par laulībām vāca pūļa finansēšanas platformā «Kickstarter». Viņai bija nepieciešami 124 670 dolāri, lai projekts tiktu atbalstīts, bet pašlaik, piecas stundas līdz līdzekļu vākšanas noslēgumam, filmai saziedoti jau 130 tūkstoši dolāru.

Baumanes topošā filma ar nosaukumu «My Love Affair With Marriage» (lat.val. – «Mana dēka ar laulību») vēsta par režisores personīgo pieredzi. Viņa bijusi precējusies divas reizes un nav sapratusi, kāpēc šīs laulības ilgušas noteiktu laiku. Filmā Baumane apņēmusies izpētīt mīlestības neirozinātni un mitoloģiju.

«Savus atklājumus es nolēmu ieaust vienā stāstā par Zelmu – ugunīgu, jaunu sievieti ar mežonīgu iztēli, kas tic, ka mīlestība padarīs viņu par pilnīgu cilvēku ar četrām rokām, četrām kājām un divām galvām. Zelma arvien turpina iemīlēties, bet vienmēr kaut kas noiet greizi. Viņa ceļo caur dažādām laulībām – gan īstām, gan iztēles – konfrontējot sabiedrības un pašas bioloģijas spiedienu. Lai gan šīs laulības nedara viņu pilnīgu, tās – kā ugunskristības – viņu pārveido,» par savu darbu platformā «Kickstarter» rakstījusi Baumane.

Plānotajā filmā būs 26 runājoši un 4 dziedoši varoņi, turklāt filmas radošajai komandai ir pievienojies arī aktieris Metjū Modins (Matthew Modine), kas filmējies populārajā Netflix seriālā «Stranger Things».

Savā sociālā tīkla «Facebook» profilā Baumane pateikusies visiem, kuri ziedojuši, lai varētu tapt viņas filma, kā arī aicina turpināt ziedot, kameŗ kampaņa vēl ir aktīva.

Par iepriekšējo filmu «Akmeņi manās kabatās» Baumane saņēmusi ne vien Izcilības balvu kultūrā, bet arī Starptautiskās kinokritiķu asociācijas FIPRESCI balvu un Ekumeniskās žūrijas īpašo balvu. Filma «Akmeņi manās kabatās» bijusi 70 starptautiskos festivālos 40 valstīs, līdzās daudzām balvām pasaules kino festivālos tā triumfējusi arī nacionālajā filmu festivālā «Lielais Kristaps», gūstot uzvaras vairākās kategorijās. Latvija filmu pieteica arī ASV Kino akadēmijas balvai kategorijā «Labākā ārzemju filma» 2014.gadā, kur tā sasniegusi visu laiku labāko Latvijas filmu rezultātu - nonākusi fināla divdesmitniekā.

Filma satricināja profesionāļu pasauli ar dziļi personīgo un mākslinieciski augstvērtīgo skatījumu uz nopietnām eksistenciālām problēmām, vienlaikus atraktīvā formā vēstot starptautiskajai auditorijai par Latvijas vēstures galvenajiem pagrieziena punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu