Uz lielā ekrāna Annas Fonteinas vēsturiskā drāma «Nevainīgās»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No 3. marta uz kinoteātru «Kino Bize» un «Splendid Palace» ekrāniem nonāks franču kino autores Annas Fonteinas (Anne Fontaine) jaunākais kino darbs «Nevainīgās» («Les Innocentes», 2016), kas izgaismo vēsturiskus notikumus sieviešu klosterī netālu no Varšavas īsi pēc Otrā pasaules kara. Intriģējošo un ticības krīzi preparējošo filmu kino kritiķi ir nodēvējuši par vienu no labākajām Fonteinas filmām.

Matilde, jauna franču ārste no Sarkanā Krusta, dodas uz benediktīniešu klosteri. Tur viņa atklāj Sarkanās armijas vardarbīgās atbrīvošanas misijas sekas – vairākas sievietes ir stāvoklī. Baidoties no nosodījuma un kauna apziņas, kas sievietes piemeklētu atjaunotajā padomju varas telpā, klosteris meklē absolūtu izolāciju un grēku noklusēšanas iespējas. Filmas pamatā ir patiesi notikumi un ārstes un misionāres Madeleinas Pauliakas dzīvesstāsts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu