Festivāls «2Annas» jauniešus iepazīstinās ar aktuālākajām Baltijas īsfilmām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla «2Annas» projekta «Projektors» laikā piecās Latvijas pilsētās jauniešus iepazīstinās ar aktuālākajām Baltijas īsfilmām un dos iespēju piedalīties īsfilmu veidošanas meistarklasēs.

Kopš 2007. gada Rīgas Starptautiskais filmu festivāls «2Annas» sezonas sākumā dodas Latvijas tūrē, lai dažādos reģionos demonstrētu īpaši atlasītu iepriekšējā gada festivāla īsfilmu programmu, tādējādi veicinot kultūras centralizācijas mazināšanu Rīgā un kino kultūras attīstīšanu Latvijas novados. Šāda Latvijas tūre jau kļuvusi par neatņemamu festivāla sastāvdaļu un 2011. gadā ieguvusi nosaukumu «Projektors».

Turpinot pērnā gadā aizsākto sadarbību, arī šogad «2Annas Projektors» uzmanība tiek vērsta tieši uz vidusskolu apmeklēšanu, sniedzot savu ieguldījumu kino izglītībā Latvijā. Līdzās Baltijas īsfilmu programmas demonstrēšanai, «2Annas Projektors» piedāvās jauniešiem īsfilmu veidošanas meistarklases, kurās būs iespējams iegūt zināšanas par īsfilmu radīšanas procesu un praktiskas iemaņas filmēšanā. Meistarklašu mērķis ir padziļināt jauniešu zināšanas un interesi par kino, tai skaitā specifisko īsfilmas žanru, kā arī attīstīt iemaņas vizuāli prezentēt sabiedrībā aktuālas tēmas.

Meistarklases vadīs režisors Reinis Spaile, kas 2015. gadā par savu filmu «Tukšās zemes ritmi» ieguva «2Annas» Baltijas īsfilmu konkursa diplomu, un pieredzējušie operatori Jānis Indriks un Jānis Jurkovskis.

«2Annas Projektors 2017» komanda viesosies piecās Latvijas mācību iestādēs: Tukuma 2.vidusskolā 28. februārī, Talsu Valsts ģimnāzijā 1.martā, Aizputes jauniešu «Ideju mājā» 2. martā, Jēkabpils Valsts ģimnāzijā 7.martā, Ludzas bērnu un jauniešu centrā 8. martā.

Projekts top sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu, «Vides Filmu Studiju», «BB Rental», «Rīga TV24», Aizputes jauniešu «Ideju māju», Tehniskās jaunrades namu «Annas 2» un Virtuālo Studiju «URGA».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu