Bītijs aicina skaidrot «Oskara» ceremonijā notikušo kļūdu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Amerikāņu aktieris Vorens Bītijs (Warren Beatty) aicinājis ASV Kinoakadēmijas prezidenti Šerilu Būnu Aizeksu pēc iespējas ātrāk sniegt paskaidrojumus par svētdien «Oskara» balvu pasniegšanā notikušo misēkli labākās filmas apbalvošanas laikā.

Bītijs izplatīja savu paziņojumu ziņu aģentūrai AP, plašāk gan nekomentējot kļūdu, kuras rezultātā viņš un otra balvas pasniedzēja aktrise Feja Danaveja kategorijā «Labākā filma» sākotnēji nosauca mūziklu «La la Land», lai gan balvu bija ieguvusi filma «Moonlight» («Mēnessgaisma»).

Bītijs tā vietā aicināja Kinoakadēmiju sniegt atbildes uz jautājumiem.

«Es jūtu, ka būtu piemērotāk, ja Šerila Būna Aizeksa pēc iespējas ātrāk publiski skaidrotu notikušo,»

norādīja Bītijs.

Kinoakadēmijas pārstāvji viņa aicinājumu vēl nav komentējuši.

Kopš svētdien Losandželosā notikušās ceremonijas Kinoakadēmija lielākoties kļūmes skaidrošanu ir atstājusi auditoru firmai «PricewaterhouseCoopers» («PwC»), kas atbild par «Oskaru» nonākšanu līdz to ieguvējiem.

«PwC» jau ir atvainojusies par notikušo, atklājot, ka tās partneris Braiens Kalinans kļūdaini pasniedzis Bītijam un Danavejai nepareizo aploksni.

Pati Kinoakadēmija savu paziņojumu izplatīja tikai pirmdienas vakarā.

«Mēs dziļi nožēlojam kļūdas, kas tika pieļautas kategorijas «labākā filma» pasniegšanas laikā aizvadītā vakara «Oskara» ceremonijā,» paziņoja Kinoakadēmija.

«Mēs atvainojamies visiem «La la Land» un «Moonlight» aktieriem un komandai, kuru piedzīvoto pamatīgi ietekmēja šī kļūda. Mēs apsveicam milzīgo labvēlību, ko viņi izrādīja šajos apstākļos. Mēs atvainojamies visiem iesaistītajiem - balvas pasniedzējiem Vorenam Bītijam un Fejai Danavejai, filmu veidotājiem un mūsu faniem, kas skatījās visā pasaulē,» teikts Kinoakadēmijas paziņojumā.

Kinoakadēmija pirmdien paziņoja, ka pavadījusi svētdienas vakaru un pirmdienu «izmeklējot apstākļus» un «noteiks tālāko pareizāko rīcību».

Ne «PwC», ne arī Kinoakadēmija nav komentējusi, vai kļūdu varētu būt ietekmējis tas, ka Kalinans ceremonijas laikā izmantojis sociālos medijus. Neilgi pirms labākās filmas paziņošanas viņš tviterī publicējis aktrises Emmas Stounas foto. Šis tvitera ieraksts vēlāk tika izdzēsts.

Kalinana un viņa kolēģes Martas Ruisas protokols paredzēja, ka viņiem jānogādā uz ceremoniju divi identiski portfeļi ar 24 aploksnēm, kurās nosaukti kategoriju uzvarētāji. Auditoriem arī jāiegaumē visi balvu ieguvēji. Ceremonijas laikā auditori atradās teātra «Dolby» spārnos, kur viņi nodeva aploksnes balvu pasniedzējiem pirms tie devās uz skatuves.

Vairums balvu pasniedzēju uz skatuves uznāca no labās puses, kur atradās Kalinans. Tomēr iepriekšējās - labākās aktrises - balvas pasniedzējs Leonardo di Kaprio uz skatuvi devās no kreisās puses un aploksni saņēma no Ruisas. Tā rezultātā skatuves labajā pusē palika neatvērts aploksnes dublikāts.

Mūzikls «La la Land», kas bija nominēts 14 balvām, ieguva sešus «Oskarus», tostarp par labāko režisoru un aktrisi, bet «Moonlight» tika pie trim balvām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu