Top5 šaušalīgākie kinofilmu monstri

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Tūdaļ Latvijā sāks izrādīt jauno Karaļa Konga filmu «Kong: Skull Island», kurā galvenais nezvērs ir 30 metrus augsts pērtiķis. Palūkosimies uz citiem Holivudas supermonstriem, kuru parādīšanās uz ekrāna izraisa šermuļus! Jau iepriekš atvainojamies, ja pēc šā raksta izlasīšanas jums naktī rādīsies murgi!

 
Foto: Ekrānuzņēmums

Bālais no filmas «Pāna labirints»

Meksikāņu režisora Giljermo del Toro filma «Pāna labirints» (Pan's Labyrinth) saņēmusi trīs ASV Kinoakadēmijas balvas «Oskars» – par labāko māksliniecisko noformējumu, labāko operatora darbu un labāko grimu. Viens no iespaidīgākajiem tēliem šajā krāšņajā pasakā pieaugušajiem ir Bālais (The Pale Man), kas filmā parādās vien trīs minūtes. Tas ir nepatīkams humanoīds, kuram acis iespraustas plaukstā un kuram ir kārs zobs uz bērniem.

Foto: Ekrānuzņēmums
 
Foto: Reuters/Scanpix

Godzilla

Lai arī pirms pāris gadiem britu režisora Gareta Edvardsa (Gareth Edwards) 3D piedzīvojumu trilleris «Godzilla» iedvesa jaunu elpu mums labi zināmajā monstrā, nekas tomēr nav iespaidīgāks par klasisko 1954. gada Godzillu. Tas bija laiks, kad vēl svaigā atmiņā 2. Pasaules kara šausmas, atombumbu sprādzieni... Godzilla savā ziņā iemiesoja cilvēces grēkus.

 
Brandlmuša
Brandlmuša Foto: Ekrānuzņēmums

Brandlmuša no filmas «Muša»

1986. gadā klajā nāca kanādiešu kinorežisora Deivida Kronenbrga slavenā zinātniskās fantastikas un šausmu filma «The Fly» («Muša»), kas stāsta par ekscentrisko zinātnieku Setu Brandlu (Seth Brundle), kurš neveiksmīga eksperimenta rezultātā pārvēršas par milzīgu mušu - Brandlmušu. Ar laiku Brandls zaudē visas cilvēciskās īpašības un kļūst par pretīgu lidoni, kurš pirms maltītes ēdienam uzvemj virsū.

Foto: Ekrānuzņēmums
 
Foto: Ekrānuzņēmums

Ksenomorfs no filmas «Svešais»

Vienu no šausmīgākajiem Holivudas tēliem - Ksenomorfu režisora Ridlija Skota 1979. gada filmā «Alien» («Svešais») - radījis šveiciešu dizainers Hanss Rūdolfs Gīgers, kurš par to arī ieguva «Oskara» balvu. Tas ir kukainim līdzīgs briesmonis ar garenu galvu un pilnu muti asu zobu.

Foto: Ekrānuzņēmums
 
Foto: Kadrs no filmas

Radījums no filmas «The Thing»

Leģendārā Džona Kārpentera brutālais «Radījums» («The Thing», 1982) ir šausmu filmu žanra klasika. Kad Antarktikas pētnieki uzduras kādam neparastam un bīstamam atklājumam – viesis no citas galaktikas izrādās briesmīgs, vīrusam līdzīgs parazīts, kurš citu pēc cita pārņem grupas biedrus. Filmā redzami patiesi šaušalīgi skati!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu