VKKF Latvijas filmu izplatīšanas pirmajā konkursā sadala 43 860 eiro

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) mērķprogrammas «Latvijas filmu izplatīšana» pirmajā konkursā starp trīs projektiem sadalījis 43 860 eiro, liecina informācija VKKF mājaslapā.

Lielākais finansējums - 27 500 eiro - tika piešķirts biedrības «Kultūrpunkts» projekta «Kinopunkts» finansēšanai no marta līdz augustam. Kā liecina informācija projekta mājaslapā, «Kinopunkta» galvenais uzdevums ir nodrošināt reģionu iedzīvotājiem iespēju apmeklēt kino un atdzīvināt publiskas kino skatīšanās tradīcijas. Pateicoties gan valsts, gan privātajiem atbalstītājiem, «Kinopunkta» seansi tiek daļēji subsidēti, līdz ar to skatītājiem ir iespēja kino apmeklēt par samazinātu ieejas maksu vai bez ieejas maksas.

Savukārt 15 400 eiro atbalsts piešķirts Latvijas Kinematogrāfistu savienības projektam «Kino visiem un visur Latvijā», kura mērķis ir izveidot un uzturēt ģeogrāfiski sazarotu filmu izplatīšanas tīklu un nodrošināt reģionālajiem skatītājiem iespēju vietējās kultūras un izglītības iestādēs regulāri noskatīties Latvijā ražotās kinofilmas.

Vienlaikus 960 eiro saņēma arī filmu studijas «Animācijas brigāde» projekts «Brīnumainais leļļu kino».

Programmas «Latvijas filmu izplatīšana» mērķis ir nodrošināt profesionālu Latvijas filmu programmu sistemātisku un regulāru pieejamību Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu