Kinoteātros dramatisks kosmosa trilleris

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo aktuāls fantastikas trilleris «Dzīvība» («Life»). Tajā potenciāli iespējamos notikumus Starptautiskajā kosmosa stacijā dramatiski izspēlē tādas spožas kino personības kā Džeiks Džilenhols, Rebeka Fērgusone un Raiens Reinoldss.

Filma «Dzīvība» vēsta par starptautisku kosmosa staciju, kas riņķo orbītā ap Zemi un kurā uzturas seši apkalpes locekļi. Astronautu galvenais uzdevums ir Marsa pētniecība. Savas ilgās misijas ietvaros saliedētā komanda nonāk līdz vienam no nozīmīgākajiem atklājumiem cilvēces vēsturē – pirmajam neapstrīdamajam pierādījumam par dzīvību uz Sarkanās planētas. Taču turpmākie zinātniskie pētījumi kosmosā izraisa neplānotas, dramatiskas sekas, jo izrādās, ka astronautu atklātā dzīvības forma ir saprātīgāka, nekā kāds būtu varējis iedomājies.

Kinokritiķu atsauksmes liecina, ka fantastikas trilleris «Dzīvība» daudzu kosmosam veltītu mākslas filmu vidū izceļas ar aizraujošu scenāriju un teicamiem spriedzes kāpinājumiem, kā arī līdz sīkākajām detaļām nostrādātiem galvenajiem varoņiem un vidi. Starp citu, lielākā daļa trillera darbības notiek nelielās, slēgtās telpās, kas veidotas pēc īstās Starptautiskās kosmosa stacijas prototipa.

Foto: publicitātes

Aktieris Raiens Reinoldss filmas «Dzīvība» aizkulišu intervijās atklājis, ka bijis ļoti pārsteigts, kad ieraudzījis filmēšanas vajadzībām uzbūvēto kosmosa staciju. «Biju sajūsmā par vērienīgumu un autentiskumu, kas valdīja filmēšanas paviljonā. Aizsūtīju dažus attēlus kanādiešu astronautam, kurš ilgāku laiku ir bijis misijā Starptautiskajā kosmosa stacijā un bija mans mentors lomas vajadzībām, un viņš atbildēja, ka strādājam precīzā īstās kosmosa stacijas dublikātā,» stāsta Raiens Reinoldss.

Fantastikas trillera «Dzīvība» aktieri atzinuši, ka negaidīti liels pārbaudījums viņiem izrādījusies iemācīšanās pārvietoties bezsvara stāvoklī. Šīs prasmes profesionālu astronautu pavadībā viņi apguvuši trīs mēnešu ilgos treniņos. Taču ne mazāk koncentrēšanās prasījusi spēja emocionāli pielāgoties dzīvei kosmosa stacijā.

«Ir grūti pavadīt tik daudz laika mazās telpās kopā ar vēl pieciem komandas locekļiem. Filmēšanās laikā man radās pilnīgi cita izpratne par intimitāti. Nebiju līdz šim ko tādu piedzīvojis. Turklāt to pastiprināja gandrīz fiziskā sajūta, ka esam iesprūduši laikā un telpā, jo astronauti nevar tā vienkārši pamest kuģi, ja kaut kas apnīk vai biedē,» uzsver aktieris Raiens Reinoldss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu