«Atbrīvošanas diena» - jaudīgs pieteikums Latvijas dokumentālā kino žanrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Režisoru Uģa Oltes un Mortena Travika filma «Atbrīvošanas diena» ir liels un jaudīgs pieteikums Latvijas dokumentālā kino žanrā, piektdien preses konferencē uzsvēra Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma.

Viņa sacīja, ka šis ir liels notikums un Latvijas kino ir liels potenciāls. «Filmai šobrīd noris aktīvs maratons ārvalstu kino festivālos. To sagaida vēl aptuveni 12 festivāli un ir interese par tās demonstrēšanu arī Ņujorkā,» stāstīja Rietuma.

Tāpat viņa atzīmēja, ka Latvijas līdzdalība dažādos kino projektos ar katru gadu kļūst arvien nozīmīgāka un ir saredzama potenciāla sadarbība arī ar Slovēniju.

Filmas budžetu papildinājuši arī nepilni 16 000 eiro no Nacionālā Kino centra.

Latviešu un norvēģu mākslinieku, režisora Oltes un režisora Travika kopdarbs ir paradoksu pilns stāsts par pirmo rokkoncertu pasaules noslēgtākās totalitārā režīma valsts Ziemeļkorejas vēsturē, ko sniedza bijušās Dienvislāvijas kulta grupa «Laibach».

Filmas pasaules pirmizrāde pērnā gada novembrī notika Amsterdamā, pasaules lielākajā starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā «IDFA».

Filmas pirmizrāde kinofestivāla «Spektrs» ietvaros gaidāma šovakar, «Kino Citadele», un uz to ieradīsies arī grupas «Laibach» dibinātājs Ivans Novaks un soliste Mina Špilere.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu