Jaunās filmas tiešsaistē nonāks ātrāk

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Holivudas filmu studijas gatavojas grozīt gadu desmitiem pastāvējušo kārtību un padarīt kinolentes pieejamas tiešsaistē jau 45 dienas pēc filmu pirmizrādes kinoteātros, vēsta plašsaziņas līdzekļi, atsaucoties uz studijām pietuvinātiem anonīmiem avotiem. Pašlaik filmu nonākšanai tiešsaistes maksas pakalpojumos ir nepieciešamas vismaz 90 dienas.

Šis jautājums gadiem ilgi bijis nesaskaņu starp studijām un kinoteātriem iemesls, jo kinostudiju skatījumā to ilgtermiņa izdzīvošana ir iespējama tikai tad, ja filmas pēc iespējas ātrāk ir pieejamas tiešsaistē dažādās patērētājiem ērti izmantojamās ierīcēs, bet pret to iebilst kinoteātri, uzstājot, ka tas sagraus viņu biznesu.

Filmu ātra nonākšana tiešsaistē, visticamāk, veicinās tādu pakalpojumu kā «Netflix» un «Hulu» klientu skaita pieaugumu.

Ziņu aģentūra «Reuters» vēstīja, ka anonīmi avoti ir atklājuši, ka jau līdz šā gada beigām dažas nedēļas pēc pirmizrādes kinoteātros jaunākās filmas būs pieejamas tiešsaistes maksas pakalpojumos par apmēram 30-50 ASV dolāriem (28-46 eiro).

Izklaides mājās biznesa ieņēmumi pērn saruka par 7% līdz 12 miljardiem ASV dolāru, pēc tam, kad 2015.gadā kritās par 6%. Kinoteātru kases ieņēmumi pasaulē pērn pieauga vien par 1%, sasniedzot 38,6 miljardus ASV dolāru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu