Kinoteātros smurfu jaunākie piedzīvojumi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šajā nedēļas nogalē Latvijas kinoteātru mazākos skatītājus iepriecinās daudzu bērnu iemīļotie varoņi rūķi smurfi. Jaunā, pilnībā animētā filma «Smurfi. Zudušais ciemats» («Smurfs: The Lost Village») aizved aizraujošā ceļojumā pa noslēpumainu mežu, kurā mīt maģiskas būtnes un tiek atklāti visnegaidītākie noslēpumi.

Animācijas filmas «Smurfi. Zudušais ciemats» režisors Kellijs Asbarijs ir arī lielu un mazu skatītāju iemīļotās animācijas filmas «Šreks 2» autors. Šoreiz viņš piemīlīgos zilos rūķus smurfus iepazīstina ar noslēpumainu karti, kas amizantos varoņus iedrošina doties briesmu pilnā piedzīvojumā, lai atklātu zudušu ciemu. Viņiem pa pēdām seko ļaunais burvis Gargamelis, taču tas neattur smurfus no brīnumainā meža izzināšanas un lielākā smurfu noslēpuma atklāšanas.

Neparastie rūķi smurfi pirmo reizi pasauli ieraudzīja 1958. gadā, kad tos komiksā iekļāva populārs beļģu komiksu mākslinieks Peijo. Laika gaitā oriģināli tika uzzīmēti 99 dažādi smurfi, turklāt katram tika piešķirts savs vārds, kas atbilda rūķa rakstura vai izskata iezīmēm. Mūsdienās leģendāro rūķu skaits gan ir krietni lielāks, jo daudzi mākslinieki ir papildinājuši Peijo veikumu.

Vēl viena unikāla smurfu iezīme ir viņu neparastā valoda. Amizantie rūķi pēc iespējas cenšas visus ikdienā izmantojamos vārdus aizstāt ar vārdu «smurfot». Jaunajā animācijas filmā «Smurfi. Zudušais ciemats» smurfot jāiemācās pat pasaulslavenajam britu šefpavāram Gordonam Remzijam, kurš ir ieskaņojis vienu no rūķiem. Viņa kolēģi filmas ieskaņošanā ir tādas slavenības kā aktrise Džūlija Robertsa un dziedātāja Demija Lovato.

Mazo skatītāju ērtībai Latvijas kinoteātros animētā filma visai ģimenei «Smurfi. Zudušais ciemats» tiks izrādīta dublētās versijās gan latviešu, gan krievu valodā. Filma skatāma arī daudzdimensiālajā 3D formātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu