Skārleta Johansone efektīga fantastikas žanrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Viens no pavasara gaidītākajiem notikumiem kino pasaulē ir fantastikas filmas «Rēgs bruņās» («Ghost in the Shell») pirmizrāde. Intrigu par vērienīgo projektu, kuru jau šonedēļ kinoteātros var novērtēt arī Latvijas skatītāji, palīdz uzturēt daudzsološi fakti. Pirmkārt, filmā «Rēgs bruņās» galveno lomu atveido talantīgā aktrise Skārleta Johansone. Otrkārt, tas ir pirmais kādas kulta japāņu mangas Holivudas lielbudžeta ekranizējums.

Manga ir ļoti populārs vizuālais medijs Japānā, kurā komiksu veidā tiek atainoti gan visneticamākie stāsti, gan ikdienišķi notikumi. Šim radošās izpausmes veidam ir ļoti sena vēsture. Rakstītas liecības vēsta, ka vienu no pirmajiem mangas mākslas darbiem, kas ir saglabājies līdz mūsdienām, radījis 1053. gadā dzimis budistu mūks.

Manga «Rēgs bruņās», kas ir šā pavasara gaidītākās Holivudas fantastikas mākslas filmas scenārija pamatā, ir viena no slavenākajām pēdējās desmitgadēs. Tā pirmo reizi Japānā tika publicēta 1989. gadā un pēc pāris gadiem tika izdota ļoti veiksmīgā starptautiskā versijā angļu valodā. Kaut līdz šim «Rēgs bruņās» ir piedzīvojusi pārtapšanu gan animācijā, gan TV seriālos, gan video spēlēs, tomēr tikai tagad Holivuda britu režisora Rūperta Sandersa vadībā ir gatava parādīt savu profesionalitāti un vērienu šīs kulta mangas ekranizēšanā.

Fantastikas filma «Rēgs bruņās» vēsta par tuvu nākotni, kurā elitāra īpašo uzdevumu vienība nodarbojas ar bīstamu noziedznieku un teroristu apkarošanu.

Vienībā ietilpst arī Majore, kura tika izglābta kādā negadījumā un pēc tam pārdzīvoja neticami sarežģītas operācijas, lai kļūtu par kiborgu - īpašo kareivi, kurš spēj cīnīties ar lielākajiem ļaundariem. Kad terorisms pasaulē ir pieaudzis līdz tādam līmenim, ka kļūst iespējams iekļūt cilvēku prātos un manipulēt ar viņu domām, Majore ir vienīgā, kura spēj pret to cīnīties. Tiesa, arī viņa pati atklāj, ka nav tikusi izglābta, bet gan manipulatīvi pakļauta. Līdz ar cīņu pret terorismu Majore nolemj noskaidrot savu pagātni un tos, kuri viņai laupījuši normāla cilvēka dzīvi.

Kinokritiķu recenzijas liecina, ka filma «Rēgs bruņās» izceļas ar noslīpētu futūrisku dizainu, aizraujošām spriedzes kulminācijām, ultramoderniem specefektiem, māksliniecisku kadrējumu un spēcīgu aktieru komandu. Šoreiz Skārletas Johansones partneri uz lielā ekrāna ir tādas izcilas kinopersonības kā Žiljeta Binoša, Takesi Kitano un Maikls Pits.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu