Kusturica un Beluči pārsteidz kolorītā filmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo pasaulslavenā serbu kinorežisora un mūziķa Emira Kusturicas jaunākā filma «Satikšanās uz piena ceļa» («On the Milky Road»). Tajā ekstravagantais režisors pats sev piešķīris galveno lomu un par partneri izvēlējies valdzinošo itāliešu aktrisi Moniku Beluči.

Filma «Satikšanās uz piena ceļa» tiek dēvēta par komēdijas un traģēdijas žanru kokteili, kurā netrūkst Emiram Kusturicam tik raksturīgā Balkānu temperamenta, brāzmainas mūzikas un fantāzijas un realitātes robežu saplūšanas. Šie ekstravagantie režijas stila elementi ir iekļauti kolorītā stāstā par kādu piena pārdevēju, kurš ir gana apsviedīgs, lai kara laikā atrastu veidu, kā pamatīgi nopelnīt. Tiesa, precīzi izplānotais bizness paliek otrajā plānā brīdī, kad piena pārdevējs pēkšņi iepazīstas ar noslēpumainu sievieti. Aizliegtais mīlas stāsts, kas norisinās postoša kara laikā, abus ierauj neticamu un bīstamu notikumu virpulī.

Kinokritiķu atsauksmes liecina, ka filma «Satikšanās uz piena ceļa» ir obligāta skatāmviela visiem Emira Kusturicas kinodarbu cienītājiem. Tajā atkal ir iespēja sastapties ar tikai šim režisoram raksturīgo maģisko reālismu. Tādu, kurā vienā ritmā pulsē skaistais ar neglīto, smiekli ar asarām un reālitāte ar iedomām.

Profesionāļu komplimenti tiek veltīti arī faktam, ka, daudziem par pārsteigumu, aktrise Monika Beluči filmā runā serbu valodā.

Pati aktrise gan atklāj: kaut brīvi pārvalda četras valodas, serbu valoda nav starp tām. «Filmēšanas laikā man visu laiku blakus bija privātskolotājs. Viņš mācīja, kā pareizi izrunāt manas varones tekstu. Klausījos viņā un visu atkārtoju kā papagailis. Sākumā Emiram teicu, ka nav prāta darbs mani aicināt filmēties filmā, kurā visa darbība notiek serbu valodā, taču viņš nepieņēma manu atteikumu,» stāsta Monika Beluči.

Filmas «Satikšanās uz piena ceļa» tapšana prasīja vairāk nekā četrus gadus. Aizkulišu informācija liecina, ka daudz laika tika veltīts īpašo specefektu izstrādāšanai un piemērotas mūzikas sacerēšanai. «Šajā kino projektā nozīme ir katrai detaļai. Tikai tā var līdz sirds dziļumiem sajust šo maģisko stāstu, kurā reizē ir tik daudz skaistuma un ciešanu. Man tā ir drāma par cilvēkiem, nevis politiku. Turklāt filma «Satikšanās uz piena ceļa» ne tikai ļauj iepazīt sarežģīto politisko situāciju Balkānos, bet kalpo kā skaists pierādījums tam, ka mīlestība un seksualitāte ir dzīves enerģijas, nevis gadu skaita jautājums,» uzsver Monika Beluči.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu