Uz lielā ekrāna «Slepenā aģente»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latvija ir viena no pirmajām valstīm pasaulē, kurā pirmizrādi 5. maijā piedzīvos superaģentam Džeimsam Bondam veltītā trillera «Ar pasauli nepietiek» («The World Is Not Enough») režisora Maikla Epteda jaunākā filma. Asa sižeta filma «Slepenā aģente» («Unlocked») Latvijas kinoteātros būs skatāma jau no šīs nedēļas.

Filmā «Slepenā aģente» starptautiski atzītais režisors ir sapulcinājis īstu kinozvaigžņu plejādi un uzticējis aktieriem Nomi Rapasai, Orlando Blūmam, Tonijai Koletei, Džonam Malkovičam un Maiklam Duglasam izspēlēt dramatisku, asa sižeta kino stāstu par spriedzes pilniem notikumiem ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldē.

Trilleris «Slepenā aģente» vēsta par Centrālās izlūkošanas pārvaldes aģenti Alisi, kura savulaik ir bijusi viena no labākajām nopratinātājām, taču pēc gadījuma, kad nespēja laikus atklāt postoša terorakta detaļas, tika atstādināta no amata. Tiesa, ilgi Alisei nav ļauts atpūsties un viņa tiek aicināta palīgā izvilināt informāciju par plānotu teroraktu no kāda aizdomās turamā. Alisei drīz vien izdodas noskaidrot nepieciešamo informāciju, taču, pirms viņa paspēj uzzināto atstāstīt priekšniecībai, aģente aptver, ka tikusi iesaistīta negodīgā shēmā un pastāv draudi viņas dzīvībai. Pamatīgi riskējot, Alisei izdodas izbēgt un sameklēt cilvēkus, kam var uzticēties. Profesionāles ētika gan viņai neļauj atslābt, tāpēc Alise apņemas atmaskot atbildīgos un novērst nāvējošu bioloģisko uzbrukumu Londonai.

Aktieris Orlando Blūms jau publiski ir izteicies, ka, viņaprāt, režisors Maikls Epteds spiegu filmu vēsturei ir pievienojis vēl vienu aizraujošu trilleri. «Pasaulē, kurā dzīvojam, šie ir ļoti aktuāli notikumi, tāpēc viscaur filmai ir sajūtama precizitāte un profesionalitāte, kādu Maikls veltīja ikkatram sīkumam,» aizkulišu intervijās uzsvēris Orlando Blūms.

Tikmēr pats trillera «Slepenā aģente» režisors izteicies, ka terorisms nav temats, pret kuru var attiekties vieglprātīgi pat spriedzes žanra kino ietvaros. «Tā nav sižeta līnija, ar kuru flirtēt vai uztvert nenopietni. Ar katru dienu un mēnesi spiegu filmu sižeti aizvien vairāk izpaužas realitātē,» uzskata Maikls Epteds.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu