Izvēlēts «Dvēseļu puteņa» galvenās lomas atveidotājs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Filmas «Dvēseļu putenis» Artūra Vanaga galvenās lomas atveidošanai izvēlēts piecpadsmit gadus vecais Oto Brantevics, informē filmas projekta sabiedrisko attiecību vadītāja Eva Mežīte. Brantevics galvenās lomas atveidošanai izvēlēts no kopskaitā 1073 kandidātiem. «filmas veidotājiem bija ļoti svarīgi šai lomai atrast puisi ar tādu pašu dabisku cilvēcību, kas kara laikā tiek nepārtraukti izaicināta, bet ne salauzta,» skaidro Mežīte.

Galvenā varoņa vecākus filmā atveidos Mārtiņš Vilsons un Rēzija Kalniņa, savukārt viņa brāli atveidos Latvijas Nacionālā teātra jaunais aktieris Raimonds Celms. Vanaga tuvākos draugus un brīvprātīgos strēlniekus spēlēs Jaunā Rīgas Teātra (JRT) aktieris Gatis Gāga, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) jaunais aktieris Jēkabs Reinis un TV raidījumu vadītājs Renārs Zeltiņš.

Savukārt galvenā varoņa pirmo mīlestību atveidos Dailes teātra aktrise Ieva Florence, bet JRT aktieris Vilis Daudziņš filmā būs komandieris. Filmā spēlēs arī citi jaunie un Latvijā plaši zināmi aktieri.

Filmas pirmā posma filmēšana sāksies šā gada maija vidū un ilgs līdz jūnijam. Pirmajā posmā uzņems vairākas nozīmīgas ainas - vēsturiskās bēgļu gaitas, kurās 1915. gada vasarā devās vismaz 850 000 Latvijas iedzīvotāju, un strēlnieku iesaukšanu, kas cilvēkos radīja tādu nacionālo pacēlumu, ka iesaukšanas punktus pārpildīja ne tikai vīrieši, bet arī sievietes un nepilngadīgi jaunieši, skaidro Mežīte, piebilstot, ka tāpat paredzēts nofilmēt arī strēlnieku pavadīšanas ainas, kas izvērsās grandiozā, svinīgā gājienā galvenajās Rīgas ielās līdz pat Daugavmalai,

Filmas režisors un producents ir Dzintars Dreibergs, un aktieru atlases režisore ir Gunita Groša, un scenogrāfs ir Boriss Frumins. Savukārt komponiste ir «Emmy» balvas laureāte Lolita Ritmanis. Filmas galvenais operators ir Valdis Celmiņš, bet galvenais mākslinieks ir Juris Žukovskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu