«Svešie» ir klāt!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Šonedēļ uz lielā ekrāna iznāk ilgi gaidītā režisora Ridlija Skota jaunā filma «Alien: Covenant». Tā ir otrā filma franšīzes «Svešais» priekšstāstā un seko 2012. gada lentei «Prometejs» («Prometheus»). Kopumā «Alien: Covenant» ir jau sestā filma «Svešo» sērijā.

Atgādinām, ka Ridlija Skota filma «Alien» 1980. gadā ieguva «Oskara» balvu un 11 citus apbalvojumus, bet tās veidotājiem atnesa vairāk nekā 104 miljonus ASV dolāru. Filmai sekoja trīs turpinājumi, kurus režisēja Džeimss Kamerons, Deivids Finčers un Žans Pjērs Ženē. 2004. gadā uz ekrāniem parādījās Pola Andersona mēģinājums apvienot «svešos» ar ārpuszemes plēsoņu - «Alien vs Predator» («Svešais pret Plēsoņu»), savukārt vēl pēc trīs gadiem Kolina un Grega Strosu filma «Aliens vs Predator - Requiem» («Svešie pret plēsoņu. Rekviēms»). 2012. gadā iznāca priekšstāsts «Prometejs».

Galvenajās lomās Maikls Fasbenders (Michael Fassbender), Ketrīna Voterstona (Katherine Waterston) u.c.

filmas garums 122 min

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu