«Lielo Kristapu» turpinās organizēt biedrība «Latvijas Kinematogrāfistu savienība»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nacionālais kino centrs (NKC) par filmu festivāla «Lielais Kristaps» organizēšanu arī uz nākamajiem trim gadiem ir noslēdzis līgumu ar biedrību «Latvijas Kinematogrāfistu savienība», informē NKC.

Festivālu «Latvijas Kinematogrāfistu savienība» rīko kopš 1977. gada.

Trīs gadu periodā biedrībai tiks piešķirti kopumā 240 000 eiro, no kuriem pirmā daļa 80 000 eiro apmērā tiks piešķirta jau šī gada «Lielā Kristapa» organizēšanai no 9. novembra līdz 15. novembrim.

Biedrībai būs jāveic Latvijas filmu nozares darba rezultātu izvērtējums, organizējot «Lielo Kristapu», kā arī ar festivālu jāveicina Latvijas filmu nozares mākslinieciskās kvalitātes atbalstīšana, sabiedrības izpratne un interese par filmu nozares sasniegumiem.

Kā ziņots, pretendenti konkursam varēja būt Latvijā reģistrēti komersanti, biedrības un nodibinājumi, kas darbojas filmu nozarē ne mazāk kā divus gadus un ir piedalījušies vismaz divu līdzvērtīgu projektu kultūras jomā koordinēšanā un īstenošanā pēdējo trīs gadu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu