«Svešie» ir «sagrābuši» Ziemeļameriku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Kā jau prognozēts, Ziemeļamerikas kinoteātros 1. vietā šonedēļ startē režisora Ridlija Skota jaunā filma «Alien: Covenant». Tā ir otrā filma franšīzes «Svešais» priekšstāstā un seko 2012. gada lentei «Prometejs» («Prometheus»). Kopumā «Alien: Covenant» ir jau sestā filma «Svešo» sērijā.

Nedēļas griezumā filma iekasējusi 36 miljonus ASV dolāru, kas ir par 15 miljoniem mazāk nekā filmai «Prometejs». Galvenajās lomās Maikls Fasbenders (Michael Fassbender), Ketrīna Voterstona (Katherine Waterston) u.c.

Jaunā lente vēsta par notikumiem, kas attīstījās pirms «Svešo» pirmās daļas, kurā kosmosa kuģa komanda mājupceļā uz Zemi saņem avārijas signālu no tuvējā planetoīda, kur tā sastopas ar svešiem radījumiem. Jaunajā filmā kosmosa kuģa «Covenant» komanda uz iepriekšējā filmā attēlotās planētas sastop Deividu (Maikls Fasbenders) - vienīgo no «Prometeja» komandas, kas izglābies.

Atgādinām, ka Ridlija Skota filma «Alien» 1980. gadā ieguva «Oskara» balvu un 11 citus apbalvojumus, bet tās veidotājiem atnesa vairāk nekā 104 miljonus ASV dolāru. Filmai sekoja trīs turpinājumi, kurus režisēja Džeimss Kamerons, Deivids Finčers un Žans Pjērs Ženē. 2004. gadā uz ekrāniem parādījās Pola Andersona mēģinājums apvienot «svešos» ar ārpuszemes plēsoņu - «Alien vs Predator» («Svešais pret Plēsoņu»), savukārt vēl pēc trīs gadiem Kolina un Grega Strosu filma «Aliens vs Predator - Requiem» («Svešie pret plēsoņu. Rekviēms»). 2012. gadā iznāca priekšstāsts «Prometejs».

Iepriekšējo nedēļu līderis - asa sižeta zinātniskās fantastikas filma «Guardians of the Galaxy Vol. 2» (Galaktikas sargi: 2. daļa) ar 35 miljoniem numur 2.

3. vietā jaunums - romantiskā filma «Everything, Everything» (12 miljoni), kurā galvenās lomas atveido Amandla Stenberga (Amandla Stenberg) un Niks Robinsons (Nick Robinson).

4. vietā jauna Eimijas Šumeres komēdija «Snatched», bet top5 noslēdz Džefa Kinija slaveno grāmatu «Grega dienasgrāmatas» jauna ekranizācija «Diary of a Wimpy Kid: The Long Haul».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu