Uz lielā ekrāna Braslas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Režisors Varis Brasla aicina jau no 18. augusta gan skolēnus, gan vecākus pulcēties kinoteātros, lai noskatītos ģimenes spēlfilmu «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» – pirmo pirmizrādi Nacionālā Kino centra programmā «Latvijas filmas Latvijas simtgadei».

Filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» titulvaronis, vectēvs Paulis – Mārtiņš Vilsons, vecmāmiņa Irma – Akvelīna Līvmane
Filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» titulvaronis, vectēvs Paulis – Mārtiņš Vilsons, vecmāmiņa Irma – Akvelīna Līvmane Foto: Kadrs no filmas

Kinodarba «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» scenārija autors ir Vara Braslas ilggadējais domubiedrs Alvis Lapiņš, arī pārējie komandas biedri ir pieredzējuši profesionāļi - operators Uldis Jancis, mākslinieks Mārtiņš Milbrets, skaņu režisors Anrijs Krenbergs, mūzikas autors Emīls Zilberts un producents Gatis Upmalis. Filmu producē studija F.O.R.M.A., kam Latvijā ir vislielākā pieredze ģimenes filmu veidošanā – skatītāju mīlestību jau izpelnījusies režisora Armanda Zvirbuļa filma Mazie laupītāji (2009) un režisora Vara Braslas iepriekšējā filma Ūdensbumba resnajam runcim (2004). Latvijas kino klasiķis Varis Brasla kopā ar scenārija autoru Alvi Lapiņu savulaik veidojis arī ārkārtīgi populārās ģimenes filmas Emīla nedarbi (1985) un Ziemassvētku jampadracis (1993).

Nacionālā kino centra programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei kopumā top 16 pilnmetrāžas filmas – sešas spēlfilmas, divas animācijas un astoņas dokumentālās filmas. Vectēvs, kas bīstamāks par datoru ir pirmā Latvijas simtgades filma, kas nonāk uz ekrāniem jau šogad, vēlāk rudenī plānotas vēl divas dokumentālo filmu pirmizrādes.

www.facebook.com/vectevsbistams

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu