Miris zviedru aktieris Mīkaels Nīkvists

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reuters/sc

Zviedru aktieris Mīkaels Nīkvists (Michael Nyqvist), kurš pazīstams ar žurnālista Mīkaela Blūmkvista lomu Stīga Lāšona «Millenium» romānu sērijas ekranizācijā, kā arī tēlojis neliešus Holivudas filmās, otrdien miris ar plaušu vēzi 56 gadu vecumā, paziņoja viņa pārstāve.

«Ar dziļām skumjām varu apstiprināt, ka mūsu mīļais Mīkaels, viens no Zviedrijas cienījamākajiem un izcilākajiem aktieriem, ir klusi nomiris ģimenes lokā,» paziņoja Nīkvista pārstāve Ženija Tverska aktiera ģimenes vārdā.

Mīkaels Nīkvists
Mīkaels Nīkvists Foto: reuters/sc

Viņš arī spēlējis atmiņā paliekošas lomas Holivudas filmās, tostarp krievu mafijas bosu Vigo Tarasovu 2014. gada filmā «Džons Viks» («John Wick»).

Nīkvists tēlojis lomas arī filmās, kas vēl nav nonākušas uz ekrāniem, tostarp Tomasa Vinterberga drāmā «Kursk» par 2000.gadā notikušo Krievijas zemūdenes «K-141 Kursk» katastrofu.

«Mīkaela prieks un kaisle pielipa tiem, kas viņu pazina un mīlēja,» teikts ģimenes paziņojumā. «Viņa šarms un harisma bija nenoliedzami, un viņa mīlestību uz [aktiera] mākslu juta visi, kuriem bija prieks strādāt kopā ar viņu.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu