Pozners kritizē Stouna filmu par Putinu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pirms neilga laika Krievijas televīzijas kanālos savu pirmizrādi piedzīvoja amerikāņu režisora Olivera Stouna (Oliver Stone) dokumentālā filma «Sarunas ar Putinu» (The Putin Interviews). Sarunas ierakstītas laika posmā no 2015. līdz 2017. gadam dažādās vietās (Kremlī, Sočos, oficiālajā prezidenta rezidencē netālu no Maskavas) un apkopotas četrās sērijās. Filma saņēmusi pretrunīgus vērtējumus, un viens no tās kritiķiem izrādījies populārais Vladimirs Pozners.

Ņemot vērā režisora kreisos uzskatus, filma saņēmusi daudzas kritiskas atsauksmes. Stounam tiek pārmests, ka viņš filmā izskatās, it kā «būtu nometies ceļos pie svētnīcas».

83 gadus vecais Krievijas žurnālists Pozners arī nav sajūsmā par šo Stouna veikumu.

«Tas, ko paveica Stouns, manā skatījumā vispār nav nodēvējams par interviju. Tā tiešām ir dokumentāla filma, kas samontēta no materiāliem, kas tapuši četrās tikšanās reizēs. Es neizteikšos par to, vai man filma patika vai ne, tā ir katra individuāla lieta, taču tā nav intervija,» raksta Pozners savā mājas lapā.

TVNET kolāža
TVNET kolāža Foto: AP/Scanpix

Pozners arī piebildis: lai arī Stouns ir «liels režisors», intervēt viņš neprot.

Jau rakstījām, ka ierakstītas vairāk nekā desmit sarunas ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Interviju laikā Vladimirs Putins atbildēja uz Stouna jautājumiem par savu karjeru, attiecībām ar Klintonu, Bušu, Obamu un Trampu, par Jeļcinu un Gorbačovu. Sarunās tika pieminēti un runāts par Staļina, Reigana un citu politisko personu mantojumu. Kā arī par valsts uzraudzības problēmām un Snoudena aizbēgšanu uz Maskavu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu