Festivāla «Baltijas pērle» atklāšanā tiks izrādīta filma «Limjēri!»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kinoteātrī «Splendid palace» 21.septembrī plkst.18.30 par godu festivāla «Baltijas pērle» atklāšanai notiks īpašs filmas «Limjēri!» seanss.

Pirms seansa skatītājus uzrunās Kannu kinofestivāla un Lionas Limjēru institūta direktors Tjerī Fremo.

Festivāla rīkotāji skaidroja, ka filma ir veltījums sava laika izcilajiem limjēristiem - Žanam Renuāram, Fransuā Trifo, Morisam Pialā, Ērikam Romēram, Žanam Likam Godāram un daudziem citiem. Viņuprāt, šī filma jānoskatās visiem, kuri uzskata sevi par sinefiliem vai izglītotiem kinomāniem.

Fremo ir piešķīris šim stāstam jaunu elpu, no simtiem Limjēru oriģinālo kinokadru radot pilnmetrāžas filmu, kas rosina iztēli un pārsteidz ar savu vienkāršību un naivo ģenialitāti.

«Slaveno šedevru retie kadri, kas vairāk nekā simts gadus uzglabāti slēgtās krātuvēs, tiks pirmo reizi izrādīti jaunā kontekstā - kā nevainojams mežģīņu raksts tie savijušies stāstā par mākslas veidu, kas strauji iekaroja visu pasauli,» sacīja festivāla rīkotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu