«Kino Bize» jaunās sezonas atklāšanā «Caspervek» un filma «Tabu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Rīgas kinoteātra «Kino Bize» jaunās sezonas atklāšanā 2. augustā plkst.19 ar multimediālu performanci uzstāsies muzikālais trio «Caspervek», veidojot dzīvo skaņu celiņu mēmajai filmai «Tabu», informē kinoteātra pārstāvis Māris Prombergs.

Sezonas atklāšanas pasākumā «Caspervek» trio sniegs audiovizuālu performanci, spēlējot dzīvo muzikālo pavadījumu režisora Frīdriha Vilhelma Mūrnava filmai «Tabu».

Mēmā filma uzņemta 1931. gadā un tās scenārijs tika rakstīts kopā ar slaveno dokumentālā kino režisoru Robertu Flaertiju. Šī ir pēdējā Mūrnava filma, jo nedēļu pirms tās pirmizrādes režisors mira slimnīcā pēc negadījuma autoavārijā.

«Filmas notikumi risinās ap diviem mīlniekeim uz salas Bora Bora Okeānijā. To attiecības pēkšņi apdraud ciema kareivis, kas meiteni pasludina par neaizskaramu, tāpēc mīlnieki ir spiesti bēgt uz citu salu, kurā vairs neievēro tradicionālās iezemiešu paražas un dominē kolonizatoru rietumnieciskais dzīvesveids. Kamēr pāris cenšas pierast pie savādākās vides, parādiem un apmaksāta darba, vecais kareivis turpina dzīt tiem pēdas un apdraudēt mīlnieku turpmāko kopdzīvi,» stāstīja Prombergs

Grupa «Caspervek» savas muzikāli radošās gaitas uzsāka 2013. gadā Spānijā, kad divi no grupas dalībniekiem - spāņu perkusionists Blass Kastaņers un pianists, ģitārists un elektronikas instrumentu spēlētājs Braiss Gonzaless apvienojās, kopīgi veidojot dzīvo skaņu ierakstu Mūrnava šausmu klasikai «Nosferatu». Pēc viņu pirmās uzstāšanās grupai pievienojās latviešu vijolnieks Eduards Vecbaštiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu