Latvijas «Kannu lauvu» komanda kļūst par varoņiem ASV producentu dokumentālajā filmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Triumfējot pašmāju augsto tehnoloģiju uzņēmuma INBOKSS organizētajā nacionālajā atlasē, iespēju pārstāvēt Latviju prestižajā radošuma festivāla «Kannu lauvas» konkursā «The Young Lions» ieguva talantīgie pašmāju dizaineri Rihards Gromuls un Andrejs Kirma. Puiši kļuva arī par diviem no kopumā astoņiem galvenajiem varoņiem amerikāņu mediju grupas «Wired» dokumentālajā filmā par festivāla dalībniekiem «Future Face of Creativity». Kā skaidro paši filmas producenti, filmā ietverti kopumā astoņi, viņuprāt, spilgtāko «Kannu Lauvu» dalībnieku portreti.

«Young Lions» ir daļa no starptautiskā festivāla «Cannes Lions» jeb «Kannu Lauvas», kurā Latviju šogad pārstāvēja minētais duets, pārbaudot savas spējas digitālo mediju kampaņas organizēšanā. Konkursā godalgas pašmāju censoņi šogad neguva, taču pasaules mēroga pasākumā pieredzēto vērtē kā neatsveramu pieredzi. Īpašs gandarījums bija tikt izvēlētiem starp tām četrām komandām, kuru dalība sacensībās teju ik uz soļa tika dokumentēta «Wired» un «Deloitte Digital» producētajā filmā. Tā atklāj puišu personības, radošo dabu, kaislīgo attieksmi pret savu darbu un, protams, pasaulei prezentē Latviju kā talantīgo speciālistu dzimteni.

«Kannās izjutām visu emociju gammu – gan prieku, gan asaras. Pats konkurss bija grūtāks, nekā gaidījām – kaut vai tikai emocionāli. Taču kopumā tas, protams, ir neaprakstāmi – atrasties tāda līmeņa pasākumā, turklāt vēl kļūt par varoņiem dokumentālajā filmā. Sastaptie cilvēki, jauniegūtie kontakti un zināšanas ir lielākā vērtība,» komentē Rihards.

Minētais festivāls ir lielākais notikums reklāmas nozarē strādājošajiem - industrijas pārstāvim iegūt «Kannu Lauvu» godalgu ir kā aktierim saņemt Oskaru. Festivāla līmeni apliecina runaspersonas, kuras ar lekcijām uzstājās Kannās, tostarp, piemēram, Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominētais kino režisors Rons Hovards un māksliniece, popzvaigzne Demija Lovato.

Kopumā konkursa «Young Lions Cyber» kategorijā piedalījās ap 50 komandas no visas pasaules, katra divu dalībnieku sastāvā. Latvijā atlasi ceturto gadu pēc kārtas organizēja pašmāju augsto tehnoloģiju uzņēmums SIA INBOKSS. «Jau vairākus gadus Inbox.lv ir oficiālais festivāla pārstāvis Latvijā. Ticam, ka, palīdzot augt jaunajiem talantiem, rūpējamies par nozares attīstību valstī kopumā. Mūsu moto ir «Vienot savējos lielām lietām», un mūsu pašu jauniešu dalība šajās starptautiskajās sacensībās šo mērķi iemieso vistiešākajā nozīmē,» saka SIA INBOKSS valdes priekšsēdētājs Andris Griķis.

64. starptautiskais radošuma festivāls «Kannu Lauvas» šogad risinājās no 17. līdz 24. jūnijam Kannās, Francijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu