Īsfilma «Sarauj, Just!» gūst panākumus Austrālijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas režisora Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!» uzvarējusi filmu festivālos «Giffoni Film festival» un «Freshflix», informē režisora pārstāve Lāsma Gumennikova. Īsfilma uzvarējusi bērnu un jauniešu filmu festivālā «Giffoni Film festival», savukārt Austrālijas «Freshflix» īsfilmu festivālā filma plūkusi laurus kategorijā «Labākā filma», tādēļ tā tiks izrādīta vēl 10 valstīs visā pasaulē.

Filmas veidotāji ar filmu vēlas iedrošināt cilvēkus ar kustību traucējumiem nepadoties, bet darīt un atrast sevi no jauna. «Tā nav filma tikai par cilvēkiem ar kustību traucējumiem, tā ir par mums visiem. Kā aicinājums un atgādinājums, lai mēs nekad nepadotos, pat vissarežģītākajās situācijās. Noticot sev mēs ne tikai varam izdarīt, bet arī izdarām vairāk,» par filmu sacījis tās režisors.

Filmā galvenajās lomās ir Latvijas sēdvolejbola komandas uzbrucējs Aleksandrs Ronis, aktieris un kaskadieris Sergejs Fjodorovs, aktieris Toms Veļičko un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktrise Jana Herbsta. Tāpat filmā redzami vairāki Latvijas sēdvolejbola komandas biedri.

Gumennikova skaidroja, ka filmas stāsts radies iedvesmojoties no situācijas, ar kuru uzbrucējs Ronis pirms dažiem saskārās uz ielas. Stāstu un īsfilmas scenāriju prasmīgi radījusi dramaturģe, Laura Lapiņa. Savukārt stāstu videoformātā radīja operators Mārtiņš Jansons.

Filma joprojām tiek pieteikta un izrādīta Eiropas un pasaules līmeņa kinofestivālos. Šoruden filmu būs iespējams redzēt vismaz sešos kinofestivālos, tostarp trijos festivālos, kas kvalificē filmas Oskara nominācijām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu