Ameriku pārbiedējusi lelle Anabella

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ziemeļamerikas kinoteātros šonedēļ 1. vietā šausmu filma «Anabella 2: Radīšana» («Annabelle: Creation»), ko kinokritiķi jau paguvuši uzslavēt par iztēli rosinošo atmosfēru, mākslinieciski niansēto scenogrāfiju un psiholoģiski saistošajiem aktierdarbiem.

Spriedzes pilnais mistērijas trilleris nedēļas griezumā iekasējis 35 miljonus dolāru.

Filma «Anabella 2: Radīšana» labākajās šausmu filmu tradīcijās vēsta par kādu leļļu meistaru un viņa sievu, kuri vairākus gadus pēc meitiņas traģiskās nāves nolemj savā savrupmājā izmitināt mūķeni un dažas bārenes no bērnunama. Iecerētā labdarība gan pārvēršas biedējošā murgā, kad atklājas, ka milzīgajā mājā ik uz soļa atrodamas liecības par mirušo meitenīti un mazās bārenes kļūst par meistara radītās lelles Anabellas upuriem.

Lai gandrīz divu stundu garumā uz kinoekrāniem radītu nerimstošu spriedzi, filmas «Anabella 2: Radīšana» veidotāji ir iedvesmojušies no leģendām par apsēstu lelli vārdā Anabella, kura pavisam reāli ir ieslēgta stikla kastē Okulto lietu muzejā Konektikutā. Tai tiek piedēvēta neparasta, cilvēkus biedējoša uzvedība, piemēram, pozu un atrašanās vietu mainīšana, kā arī vairākas slepkavības. Muzeja īpašnieki ir pārliecināti, ka lellē ir iemiesojies mirušas meitenes Anabellas gars, tāpēc, lai apturētu tās dēmonisko dabu, muzejā regulāri tiek veikti dažādi okulti rituāli.

Foto: publicitātes

Filmas «Anabella 2: Radīšana» režisors Deivids F. Sandbergs kinoskatītājiem ir pazīstams kā šausmu filmas «Kad nodziest gaisma» («Lights Out») autors. Savukārt liela daļa pārējās radošās komandas ir strādājusi pie tādas šausmu žanra klasikas kā filmām «Anabella» («Annabelle») un «Ļaunuma izsaukšana» («The Conjuring»).

2. vietā slavenā režisora Kristofera Nolana jaunākā filma «Denkerka» («Dunkirk»), kas ir pirmais izcilā režijas meistara veikums kara drāmu žanrā.

3. vietā animācijas filma «Misija «Rieksti» 2» («TheNut Job 2»). Filma ir turpinājums 2014. gadā izdotajai pirmajai daļai. Tās pilnais nosaukums - «The Nut Job 2: Nutty by Nature». Grauzēju balsis ierunājuši Vils Arnets (Will Arnett), Ketrīna Heigla (Katherine Heigl) u.c.

Asa sižeta filma «Tumšais tornis» (The Dark Tower), kas uzņemta pēc Stīvena Kinga darbu motīviem un kurā galvenās lomas atveido Idriss Elba (Idris Elba) un Metjū Makonahijs (Matthew McConaughey) - numur 4. Savukārt top noslēdz jaunā animācijas «Emodži filma» (The Emoji Movie), kuru kritiķi jau paspējuši diezgan nesaudzīgi kritizēt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu