Video: filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» aizkadrā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @lmt

Gaidot jaunās latviešu filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» pirmizrādi kinoteātros, mobilā televīzija, lietotne LMT Straume piedāvā ieskatīties tās tapšanā un aizkadros.

Video stāstā tās režisors Varis Brasla iepazīstina ar filmas skaņošanas procesu un dalās savā pieredzē, gadu gaitā strādājot ar dažādu paaudžu mazajiem aktieriem. Savukārt Oskara lomas atveidotājs Markuss Jānis Eglītis skatītājiem atklāj, kādi ir spilgtākie iespaidi no filmēšanas laukuma un kā veidojusies sadarbība ar režisoru.

Filma «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» kinoteātros būs skatāma no 18. augusta. Tas ir stāsts par astoņgadnieku Oskaru, kuram vasara jāpavada mazpilsētiņā pie vectēva. Diemžēl vectēvam nepatīk nīkšana pie datora, netīras krūzītes un meli, turklāt viņam ir arī daži principi. No kariņa līdz sadarbībai un pat draudzībai – kā tas iespējams? Galvenajās lomās redzēsim Mārtiņu Vilsonu, Markusu Jāni Eglīti, Akvelīnu Līvmani, Evu Ozolu, Mārtiņu Meieru, Uldi Dumpi, Lauri Dzelzīti un citus iemīļotos Latvijas aktierus.

Stāsts par filmu «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» veidots LMT Straumes video sērijas «Latvijas filmas Latvijas simtgadei» ietvaros. Tajā sekos arī aizkadru video par filmu «Bille», «Ievainotais jātnieks», «Astoņas zvaigznes» un citu tapšanu. Video sērija skatāma LMT Mājas viedtelevīzijā, lietotnē LMT Straume un internetā:

straume.lmt.lv

Latvijas kino cienītāji un skatītāji aicināti piedalīties Twitter sarunā, lietojot tēmturus #LMTstraume un #LV100.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu