Notikusi filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» pirmizrāde

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Ceturtdienas, 17. augusta vakarā līdz pēdējai vietiņai piepildītā kinoteātra «Forum Cinemas» lielajā «Scape» zālē ar sirsnīgiem aplausiem un Valsts prezidenta un kultūras ministres uzrunām sveikti filmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» veidotāji, no 18. augusta filma ir desmit kinoteātru repertuārā un filmas autori dodas «pirmizrāžu tūrē» pa Latviju. Pirmais brauciens – uz Kuldīgu, kur filma tika uzņemta.

Pirmizrādes vakarā režisoru Vari Braslu, scenārija autoru Alvi Lapiņu, producentu Gati Upmali un citus filmas veidotājus apsveica Valsts prezidents Raimonds Vējonis, citējot Vara Braslas leģendāro filmu «Emīla nedarbi» (1985) un novēlot arī jaunajai filmai tādu pašu skatītāju mīlestību un filmas citātu folklorizēšanos. Turklāt prezidents atklāja, ka pirmoreiz skatīšoties filmu, pats jau būdams vectēva statusā, un ar to izpelnījās vētrainus aplausus.

Filmas veidotājus un skatītājus ar pirmo Simtgades filmu apsveica arī kultūras ministre Dace Melbārde un Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma, oficiālo daļu asprātīgi vadīja aktieris Lauris Dzelzītis, kurš filmā Vectēvs, kurš bīstamāks par datoru filmējies policista lomā. Skatītājus uzrunāja arī abi bērnu lomu tēlotāji – Markuss Jānis Eglītis apsveica visus simtgadē, bet Eva Ozola novēlēja: «Lai daudz skatītāju!»

Režisors Varis Brasla un citi filmas veidotāji tūlīt pēc jaunās ģimenes spēlfilmas «Vectēvs, kas bīstamāks par datoru» pirmizrādes Rīgā dodas ceļojumā pa Latviju, lai satiktos ar skatītājiem reģionu pirmizrādēs, un jau 18. augustā pulksten 17 tikšanās ar skatītājiem plānota Kuldīgā, kur 2016. gada vasarā notika filmas uzņemšana.

Sestdien, 19. augustā 12 paredzēts īpašais seanss Rīgas kinoteātrī «Cinamon / Alfa», bet vakarā režisors jau ciemosies Madonā. 20. augustā Varis Brasla un citi filmas veidotāji būs Liepājā, 21. augustā pulksten 18 plānots seanss Valmierā, kas arī ir īpaša pilsēta vairākiem filmas grupas dalībniekiem. Tajā pašā vakarā, 21. augustā, pirmizrādes komanda plāno arī nokļūt Cēsīs, bet 22. augustā 18 paredzēta Latgales pirmizrāde vēstniecībā «Gors» Rēzeknē.

23. augustā notiek speciālseanss Talsos.

Rīgas kinoteātrī Splendid Palace filmas demonstrēšana sākas no 22. augusta, bet tikšanās ar skatītājiem ieplānota 29. augustā pulksten 13:00, kad režisors Varis Brasla un scenārija autors Alvis Lapiņš piedalīsies Senioru seansā.

Filma tiks demonstrēta arī Siguldas, Ventspils, Daugavpils un Smiltenes kinoteātros, arī pārējām kino demonstrēšanas vietām visur Latvijā ir iespējams aicināt uz tikšanos filmēšanas grupas dalībniekus, sazinoties ar filmas producentiem studijā F.O.R.M.A. Informācija par visiem plānotajiem kinoseansiem tiek apkopota studijas mājaslapā.

studioforma.lv/vectevsbistams

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu