Miris amerikāņu komiķis Džerijs Luiss

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters

ASV svētdien 91 gada vecumā mūžībā devies amerikāņu komiķis Džerijs Luiss (Jerry Lewis), pavēstījusi viņa reklāmas aģente. Luiss nomira savās mājās Lasvegasā.

Viens no pagājušā gadsimta piecdesmito un sešdesmito gadu populārākajiem ASV izklaides biznesa pārstāvjiem plašu ievērību iemantoja ar lomām tādās komēdijās kā «The Nutty Professor» un «The Bellboy».

Viņš atzinību guvis arī kā rakstnieks un filantrops.

45 gadu laikā Luiss ikgadēja televīzija pasākuma laikā piesaistīja 2,45 miljardus dolāru cīņai ar muskuļu distrofiju.

Par šo ieguldījumu Luiss 1977. gadā tika izvirzīts arī Nobela Miera prēmijai.

Luisa karjerā gan neiztika arī bez skandāliem. Komiķis esot bijis nesavaldīgs, un ne vienu reizi vien esot kritizējis viņa šovus apmeklējušo fanus.

2007. gadā tobrīd 81 gadu vecais aktieris izmantoja homofobisku izteicienu, lai iepazīstinātu vienu personu uz skatuves. Luiss vēlāk atvainojās par «sliktu vārdu izvēli».

Pēdējās desmitgadēs Luisu nomocīja veselības problēmas. 1982. gadā viņš pēc sirdslēkmes pat tika atzīts par klīniski mirušu. Vēlāk viņam tika diagnosticēts prostatas vēzis, diabēts un meningīts.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu