Īsfilma «Sarauj, Just!» iekļuvusi Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla finālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Režisora Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!» iekļuvusi Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla finālā, informē festivāla rīkotāju pārstāve Iveta Dortāne. Šogad dalībai Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivālā jeb «Mahnattan Short» tika pieteiktas 1615 īsfilmas no 75 valstīm. Tikai 10 no tām izturēja konkursu un iekļuva festivāla programmā.

Jau sesto gadu pēc kārtas no 28. septembra līdz 8. oktobrim šis festivāls notiks Rīgā. Katrs tā skatītājs varēs nobalsot par labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Pasākums notiek vienu nedēļu visā pasaulē.

Tāpat aizvadītajā nedēļas nogalē «Sarauj, Just!» saņēma balvu prestižajā Losandželosas «Hollyshorts» filmu festivālā nominācijā «Labākā romantiskā filma».

2017. gada festivāla programmu Rīgā tradicionāli varēs noskatīties kinoteātrī «Splendid Palace» - 6. oktobrī plkst.19 un 7.oktobrī plkst.18. Uz festivāla filmu skatēm Rīgā ieradīsies arī filmas «Sarauj, Just!» radošā komanda.

«Ir liels sasniegums, ka mūsu filma izvēlēta Manhetenas īsfilmu festivāla finālam, jo visi festivāla finālisti tālāk kvalificējas Oskara nomināciju atlasei,» pauda Gumennikovs.

Festivāls norisināsies arī lielākajās Latvijas pilsētās - Daugavpilī, Liepājā, Rēzeknē, Ventspilī, Valmierā un citviet, savukārt Rīgā un Ventspilī tiks rīkoti arī īpaši seansi skolēniem.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls pasaulē notiek jau 20 gadus. Šo gadu laikā 10 filmas tika nominētas Oskara balvai.

Festivāls notiek ar Rīgas domes un ASV vēstniecības Latvijā atbalstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu