Rīgā atklāj «Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Baltijas jūras dokumentālo filmu forumu 2. septembrī atklās ar filmas «Velosipēdisti pret automašīnām» brīvdabas seansu Kalnciema kvartālā, informē foruma pārstāve Ieva Lange.

Filma ir daļa no foruma programmas «Pārliecības garša», kurai šogad atlasītas astoņas dokumentālās filmas. Tās pievēršas drosmes un pašizpausmes tematikai ar stāstiem par spēcīgām personībām, brīvības meklējumiem, sabiedrisko aktīvismu un radošu pieeju izglītībā. Filmas tiks izrādītas plašai auditorijai Rīgā, kā arī atsevišķos seansos Daugavpilī, Rēzeknē, Cēsīs, Jēkabpilī un Valmierā.

Festivāla atklāšanas vakars sāksies plkst.21 ar paneļdiskusiju par satiksmes dalībnieku iekļaušanos vienotā satiksmē Latvijā, pēc kuras notiks filmas «Velosipēdisti pret automašīnām» seanss un tikšanās ar tās režisoru Fredriku Gertenu. Ieeja atklāšanas seansā Kalnciema kvartālā ir bez maksas.

Pārējie seansi Rīgā tiks demonstrēti kinoteātrī «K.Suns» ar papildseansiem «Kino bize». Seansi reģionos notiks sadarbībā ar Daugavpils Marka Rotko mākslas centru, kinoteātri «Gaisma Valmierā», Vidzemes koncertzāli Cēsis, Jēkabpils Tautas namu un Latgales Vēstniecību «Gors» Rēzeknē.

Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā, nodrošinot tulkojumu arī latviski.

Visiem skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot derīgu apliecību, ir iespēja apmeklēt foruma filmu programmu bez maksas. Lai izmantotu šo iespēju, pirms filmas seansa jāizņem vai jāreģistrē brīvbiļete kinoteātru kasēs. Brīvbiļetes pieejamas arī kino profesionāļiem.

Pārējiem seansu apmeklētājiem biļetes cena Rīgā un Cēsīs būs trīs eiro, Jēkabpilī un Valmierā - divi eiro, bet Rēzeknē - viens eiro. Daugavpilī ieeja seansos visiem apmeklētājiem būs bez maksas.

«Baltijas jūras dokumentālo filmu forums» top sadarbībā ar starptautisko organizāciju «European Documentary Network», to atbalsta Eiropas Komisijas programmas «Radošā Eiropa» apakšprogramma «Media», Latvijas Republikas Kultūras ministrija un Rīgas dome.

Detalizētāka informācija šeit:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu