Kurš uzvarēs «Troņu spēlē» un sēdēs Dzelzs tronī?

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kad Džons Sniegs uzzinās par saviem īstajiem vecākiem? Kāda ir Dinerīsas kara stratēģija? Kur parādīsies Baltie staigātāji? Šīs ir episkās fantāzijas drāmas «Troņu spēle» jaunās sezonās lielākās mistērijas, uz kurām atbilžu vēl nav, kaut līdz sezonas noslēgumam atlikušas vien dažas sērijas.

Ja vien nejauši neesat atvaļinājumā «bez televizora», tad nedrīkst laist garām noslēguma sēriju, kas kanālā FOX būs skatāma pirmdien, 28.augustā. Sezonas pēdējās sērijas ir īstas mini filmas: to garums ir 71 un 81 minūte. Zināms, ka nākamā, 8.sezona būs pēdējā un tajā būs vien sešas sērijas, tādēļ lielā intriga - kurš galu galā sēdēs Dzelzs tronī un apvienos Septiņas valstības - nav tālu no atrisinājuma. Lūk, populārākās versijas.

Džons Sniegs - to iedomāties nav grūti

Ik reizi, kad Džons Sniegs (Kīts Herringtons) saskaras ar biedējošu pārspēku, viņš uzvar. Tagad Džons ir Ziemeļu valdnieks un ir pārliecinājis arī mazākos Ziemeļu namus pievienoties cīņai pret Nakts karali. Iespējams, Sniegs ir atdzimušais Azor Ahai un viņam sava mērķa sasniegšanai nebūs daudz jācieš, vien jāzaudē savi mīļotie. Brendons Stārks (Īzaks Hempsteds Raits) ir redzējis Baltos staigātājus soļojam gar Sienu, taču nav zināms, vai šī vīzija ir no pagātnes, nākotnes vai tagadnes.

Ja iespējamie Džona vecāki - Raigars Tārgārjens un Neda Stārka māsa Līenna - būtu precējušies, Sniegs būtu likumīgs Tārgārjens. Tādēļ, ja viņam izdosies iegūt pietiekami daudz pūķa stikla, lai izgatavotu ieročus un uzvarētu Nakts karali, ja tiks pierādīta Sniega patiesā izcelšanās, tad viņam būs visas tiesības sēdēt Dzelzs tronī. Rietmalas iedzīvotājiem tas būtu glābiņš. Pat ja viņš atsakās no troņa par labu savai tantei Dinerīsai, tā ir Džona Sniega uzvara.

Dinerīsa Tārgārjena - par to liecina it viss

Šķiet, «Troņu spēle» ir domāta tam, lai atklātu, kā Dinerīsa Tārgārjena (Emīlija Klārka) kļūst par Septiņu valstību līderi un ievieš tur ko līdzīgu demokrātijai. «Salauziet ratu,» tā viņa saka. Tiesa, lai nonāktu līdz šim mērķim, viņai ir jāvienojas ar Lanisteriem un Euronu Greidžoju (Pilu Asbeks). Eurons iznīcināja daļu flotes, taču Dinerīsai ir Neaptraipīto armija, Dotraki pulks, Tīrelu nama kareivji un bijušā mīļākā Dārio vīri. Šķiet, vienkārši ir jāizmanto trīs pūķu spēks, lai iznīcinātu Nakts karaļa armiju brīdī, kad viņš cenšas pārņemt Ziemeļus.

Teju viss, kas var nogalināt Baltos staigātājus, ir saistīts ar pūķiem (obsidiānam līdzīgais pūķa stikls, Valīrijas tērauds, kas līdzinās pūķa liesmās rūdītam tēraudam), tādējādi, iespējams, tieši Dinerīsa var tikt ar tiem galā. Vīzijās viņa ir redzējusi, kā pār Dzelzs troni snieg sniegs, taču, iespējams, tā ir metafora par Nakts karaļa uzbrukumu Karaļa ostai. Dinerīsa spēj aizsargāt pilsētu un pieprasīt Troni, tā turot Rietmalas nākotni savās rokās.

Foto: publicitātes

Džons un Dinerīsa kļūst par laimīgu pāri

Romantiskas dzirksteles starp Džonu un Dinerīsu šķīda visu sezonu. Taču, kā Džons teica Dāvosam, viņam nav laika domāt par meitenēm. Cīņa ar Nakts karali un pasaules glābšana aizņem pārāk daudz laika. Attiecības šķiet neizbēgamas, taču Džons un Dinerīsa ir brāļadēls un tante. Tiesa, incests «Troņu spēles» pasaulē ir visnotaļ normāla lieta.

Viņi varētu būt lielisks pāris, taču šis ir stāsts arī par laimi. Laimīgas beigas «Troņu spēlē» bieži nemēdz būt. Džons, Dinerīsa vai viņu pēcnācēji varētu piepildīt seno pareģojumu par Apsolīto princi (princesi), kas parādīsies pēc tam, kad otru reizi atnāks Azor Ahai.

Serseja Lanistera - viņai vajag Dzelzs troni un brāli par mīļāko

Ikvienam nama pārstāvja nonākšana pie Dzelzs troņa nozīmē uzvaru «Troņu spēlē». Taču ne Sersejai (Lēna Hīdeja). Septiņu valstību karalienei rūp tikai viņa pati un dvīņubrālis Džeimss Lanisters (Nikolajs Kosters-Valdavs). Karaliene rūpīgi neitralizē ienaidniekus un nostiprina varu. Taču Serseja ir gaidībās, un, šķiet, veiksme, viņu ir pametusi. Vai karaliene apvienos spēkus ar Dinerīsu, lai stātos pretī Baltajiem staigātājiem, ja viņu reiz gāzīs jaunāka un skaistāka sieviete? Iespējams, viņa mirušos varētu vienkārši uzspridzināt, jo pulvera krājumu Karaļa ostā netrūkst.

Nav zināms, vai šķēpi, kas ievainoja Dinerīsas pūķi, bija saindēti. Ja tā, tad Drogonu gaida mokpilna nāve, ja ne, tad Sersejai nav acīmredzamu veidu, kā uzveikt Dinerīsu.

Tīrions Lanisters - iespējams, vēl viens Tārgārjens

Tīrionam Lanisteram (Pīters Dinkleidžs) vislielākā iespēja uzvarēt būs tad, ja izrādīsies, ka viņš patiesībā ir Tārgārjens. Džordža Mārtina sāgā «Dziesma par uguni un ledu» karalis Ērijs iekāroja Tīriona māti un, iespējams, varētu būt viņa tēvs. Varbūt tādēļ Tīvina naids pret savu dēlu - punduri bija tik spīvs. Tīriona tuvumā nonāk arī Džeimss Lanisters, kurš viņam reiz palīdzēja izbēgt no cietuma. Punduris varētu atmaksāt par šo labvēlību, bet varētu arī sakūdīt to pret Serseju, pastāstot par viņas sānsoļiem.

Taču ir grūti iedomāties, ka Tīrions varētu ieņemt troni, kamēr ir dzīva Dinerīsa, ja vien pati pūķu pavēlniece viņu tur nevirza laikā, kamēr pati cīnās ar Nakts karali. Iespējams, Tīrions būtu labāks karalis nekā Džons, it īpaši, ja Sniegs upurēsies, lai izbeigtu garo ziemu.

Nakts karalis var sasaldēt Dzelzs troni

Lielajā karā būs jāiesaistās visiem, taču Nakts karalis (Vladimirs Fardiks) spēj sasaldēt visu Rietmalu, un šī ziema var būt pēdējā vairākiem dižiem namiem. Nakts karalim būtu jāšķērso ar burvestībām aizsargātā Siena, taču tas nevarētu būt pārāk grūti pēc tam, kad viņš ielauzās Brena sapņos. Ja nav maģijas, tad starp Nakts karali, viņa 100 000 karotāju un Dzelzs troni ir vien Dinerīsa ar pūķiem.

Protams, pūķa stikls un Valīrijas tērauds nogalina Baltos staigātājus, bet vai tie nogalina arī Nakts karali? Pūķa stikla lauska sirdī viņu ir padarījusi par to, kas viņš ir. Džonam Sniegam atliek vien kļūdīties, mazliet veiksmes cīņā ar pūķiem, un Nakts karalis ar pūķi var iejāt Karaļa ostā, iesēsties Dzelzs tronī un ... to sasaldēt.

Brendons kļūst par dievu

Brendons Stārks kā tēls vairāk līdzinās traukam, caur kuru «plūst» notikumi, nevis pilnvērtīgam varonim. Taču šis ikdienišķais puisis varētu kļūt par dievu, kas spēj savadīt, piemēram, Baltos staigātājus. Viņam ir spēks, kas pārsniedz jebkura mirstīgā iespējas.

Brens aizceļo pagātnē un kopā ar Hodoru noslēdz laika cilpu, kas vienmēr ir mainījusi pagātni. Kļūstot par Trejacu vārnu, viņš attālinās no reālajiem notikumiem. Taču kā Trejacu vārna Brendons var atklāt Džonam viņa izcelsmi. Ja Brens var mainīt sīkus notikumus, tad viņam ir izvēle, kura var glābt teju ikvienu: Neds Stārks atsakās ceļot uz dienvidiem līdz Karaļa ostai, lai kļūtu par Roberta palīgu. Neds arī var pastāstīt Sniegam par viņa vecākiem, un drāma Karaļa ostā varētu notikt bez Stārkiem. Brens var izveidot saikni starp dažādiem laikmetiem, proti, pastāstīt, kā iepriekšējā Garajā naktī uzvarēts Nakts karalis.

Brens ir vecākais dzīvais Stārku vīrietis un likumīgs Ziemeļu mantinieks. Ja Dinerīsai neizdosies «salauzt riteni», Stārki varētu būt Septiņu valstību vadībā.

Troni pieprasīs karaļa bastards Gendrijs

Šajā «Troņu spēles» sezonā ir atgriezies Roberta Barateona bastards, kas reiz redzēts dodamies projām no Pūķakmens. Gendrijs (Džo Dempsijs) ir mācīts kalējs; viens no retajiem, kas zina, kā jāstrādā ar Valīrijas tēraudu. Viņš varētu palīdzēt Sniegam pārvērst iegūto pūķa stiklu ieročos. Taču Gendrijs ir vienīgais dzīvais karaļa Roberta bērns, tādēļ ieinteresēti cilvēki varētu virzīt viņu uz troni, jo viņam būtu lielākas tiesības nekā Dinerīsai.

Dzelzs troni neiegūst neviens

Notikumi «Troņu spēles» valstībā sen ir pārsnieguši cīņu par varu, taču tieši tronis ir visa seriāla būtība. Kas notiks pēc tam, kad viss būs galā? Baltie staigātāji iznīcinās visu pasauli, sacelsies zemnieki, tiks noslēgts kāds neticams miera līgums? Izdzīvojušie vēlēsies tikai to, lai kāds pārvaldītu Septiņas valstības.

Lūkosim, kas atrisināsies 7.sezonā un kuri notikumi turpināsies nākamajā sezonā. Zināms, ka tajā būs sešas sērijas, un ikviena varētu kļūt par īstu minifilmu.

Seriāla «Troņu spēle» 7.sezonas noslēguma sērija kanālā FOX skatāma pirmdien, 28.augustā plkst. 22:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu