«Splendid Palace» dāņu kino

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Kinoteātrī «Splendid Palace» no 25. augusta līdz 27. augustam norisināsies otrais «Dāņu kino vasaras festivāls» un tikšanās ar dāņu režisori Anetti K.Olesenu, informē SIA «Rīgas nami» sabiedrisko attiecību speciālists Ritvars Podziņš.

Festivāla programmu atklās ar Olesenas filmu «Sīkās neveiksmes» (Små ulykker), kas uzņemta 2002. gadā. Režisore kinolentē atainojusi stāstu, kurā kādas ģimenes bērni pēc traģiska notikuma atgriežas dzimtajā pilsētā, lai samierinātos ar radušos situāciju.

Ar šo filmu režisore sevi pieteica Eiropas kino filmu industrijā un, piedaloties 52. Berlīnes Starptautiskajā filmu festivālā, ieguva «Blue Angel» balvu. Tāpat filma nominēta «Golden Bear» balvai, kas ir augstākā balva par labāko filmu Berlīnes Starptautiskajā filmu festivālā, norādīja Podziņš.

Pēc filmas Olesena piedalīsies diskusijā ar apmeklētājiem un Latvijas kino veidotājām Lailu Pakalniņu, Annu Viduleju, Kristīni Želvi un Madaru Dišleri, kuras šobrīd strādā pie savām jaunajām filmām.

Festivāls turpināsies 26. augustā plkst.17.30 ar režisores Susannes Bīras spēlfilmu, kas tikusi demonstrēta prestižajā Kannu festivālā. Kinolente «Labākā pasaulē» ieguvusi Amerikas augstākos apbalvojumus - «Zelta Globusu» un «Oskaru» kā labākā ārzemju filma.

Savukārt 27. augustā plkst.14 pirmo reizi uz kino ekrāna Latvijā festivāla apmeklētāji varēs noskatīties un novērtēt režisora Larsa fon Trīra astoņu sēriju mini-seriāla «Valstība» pirmo daļu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu