Kino balināšanas skandāls. Sašutums par «Aladina» papildināšanu ar baltādainu varoni

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Daudzi kinofani pauduši sašutumu sociālajos tīklos par Disneja studijas lēmumu jaunās Gaja Ričija filmas «Aladdin» («Aladins») varoņu pulkam pievienot baltādainu personāžu, kāda nav nedz 1992. gada animācijas filmā, nedz arī klasiskajā pasakā.

Fani uzskata, ka ir notikusi kārtējā tā dēvētā kino balināšana, kad lomas kinodarbos par citu rasu pārstāvjiem tiek piešķirtas baltādainiem aktieriem, visbiežāk šādi cerot uz lielākiem kases ieņēmumiem.

Disneja studija filmas scenāriju papildinājusi ar prinča Andersa tēlu, un tā atveidošanu uzticējusi filmu «Into The Woods» («Jo dziļāk mežā») un «Bridge of Spies» («Spiegu tilts») zvaigznei Bilijam Magnusenam.

Pirms pāris mēnešiem daudzu kinofanu sašutumu jau izraisīja ziņa, ka princeses Jasmīnes loma jaunajā «Aladinā» uzticēta britu un indiešu izcelsmes aktrisei Naomi Skotai. Viņai filmā būs jāspēlē kopā ar ēģiptiešu izcelsmes aktieri Menu Masudu, kurš atveidos Aladina lomu, kā arī pazīstamo afroamerikāņu aktieri Vilu Smitu, kurš spēlēs džinu.

«Vai tiešām bija nepieciešams iekļaut baltu čali šajā filmā, Disnej? Neviens to nav lūdzis,»

sašutis ir kāds tvitera komentētājs, reaģējot uz ziņu par Magnusena nolīgšanu.

«Disnej! Arābu vīrieši jau eksistē! Beidziet savus centienus nobalināt pilnīgi visu,» bilst cits kritiķis. «Man tīri labi patika Bilijs Magnusens filmā «Into the Woods», bet lomas piešķiršana viņam šajā filmā liekas pilnīgi nevajadzīga.»

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu