Kannu kinofestivāla direktors: Mūsdienu režisori dara to pašu, ko pirms gadsimta, taču kino nemirs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Mūsdienu režisori dara to pašu, ko pirms gadsimta, taču kino nemirs, preses brīfingā sacīja Kannu kinofestivāla direktors Tjerī Fremo.

Viņš sacīja, ka pirms 50 gadiem režisoriem bijis krietni vieglāk izdomāt jaunus filmu stāstus, kas rosina domāt, vai maz ir iespējams mūsdienās radīt ko jaunu. Neraugoties uz to, Fremo Kannu un citos kinofestivālos katru gadu ierauga jaunus un talantīgus režisorus.

«Šur tur joprojām izskan, ka tuvojas kino nozares nāve, jo īpaši šobrīd, pie kā esot vainojams «Netflix», jauni daudzsēriju filmu formāti, seriāli un citas platformas. Taču kino ir pavisam kas cits. Kino māksla ir kino māksla,» uzsvēra Fremo.

Kinofestivāla «Baltijas pērle» programmā 21.septembrī iekļauta meistarklase Fremo vadībā, kurā viņš ar Latvijas kino nozares pārstāvjiem diskutēs par aktuāliem kino nozares filozofiskiem un praktiskiem jautājumiem.

Kā ziņots, Rīgā no 21.septembra līdz 28.septembrim norisināsies Kinofestivāls «Baltijas pērle». Festivāls iedalīts astoņās programmās: «Festivālu eksotika», «Leģendas», «Mākslinieki», «Debates», «Stils un mode», «Mīlestība», «Kino visai ģimenei», kā arī britu kino veltīta programma «Miglainās Albionas lepnums bez aizspriedumiem».

22.septembrī paredzēta preses konference ar filmas «Nemīlestība» režisoru Andreju Zvjagincevu, kā arī režisori un scenāristi Renāti Ļitvinovu, kura izrādīs savu režisores versiju filmai «Josiva sapņi».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu