Džeiks Džilenhols satricina ar drāmu «Stiprāks»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvo biogrāfiskā drāma «Stiprāks» («Stronger»). Filma, kurā galveno lomu atveido izcilais amerikāņu aktieris Džeiks Džilenhols, šobrīd tiek uzskatīta par vienu no reālākajām prestižās «Oskara» balvas pretendentēm un jau ar panākumiem tika izrādīta Toronto Starptautiskajā filmu festivālā.

Drāmas «Stiprāks» scenārijs ir balstīts uz patiesiem notikumiem. Tas vēsta par jaunu vīrieti Džefu Baumani, kurš 2013. gada Bostonas maratona teroraktā zaudēja abas kājas. Viņa stāsts aizkustināja miljoniem cilvēku visā pasaulē, savukārt žurnālisti Džefu padarīja teju par rokzvaigzni. Tā kā jaunā vīrieša ikdiena no traģēdijas brīža tika regulāri atspoguļota visdažādākajos medijos, viņš kļuva par iedvesmas avotu tiem ļaudīm, kuri meklēja spēku, kā pārvarēt gan fiziskas, gan emocionālas sāpes. Taču tikai retais zināja, ko patiesībā pēc pārdzīvotajām šausmām no Džefa prasīja pārcilvēka loma, kurā viņu vēlējās redzēt apkārtējie.

Pasaulē vadošie kinokritiķi jau ir atzinuši, ka drāma «Stiprāks» ir aktiera Džeika Džilenhola meistardarbs. Ignorējot ierastos kino stereotipus par varoņfilmām, viņam šim traģiskajam stāstam ir izdevies piešķirt savu unikālo skatījumu un dziļumu. Tādu, kurš pārsteidz ar neizskaistinātību un līdzpārdzīvojumā liek aizturēt elpu.

Pats aktieris ir atzinis: lai noslīpētu savu tēlu, viņš ar Džefu Baumani vairākus gadus ir regulāri ticies. Rezultātā abi ir ļoti satuvinājušies. «Tagad esmu viņam kā vecākais brālis. Domāju, ka kopš mūsu pirmās tikšanās reizes Džefs ir ļoti mainījies. Viņš vairs nav tik noslēgts,» ir pārliecināts Džeiks Džilenhols.

Filmas «Stiprāks» aizkulišu informācija liecina, ka aktieris Džeiks Džilenhols Džefam ir bijis blakus arī smagos brīžos. Filmas uzņemšanas laikā Džefs gan piedzīvoja šķiršanos no mīļotās sievietes, gan atzina, ka problēmas ar alkoholu viņam nav tikai pagātne. Pretēji skaistajām leģendām, kas parasti tiek radītas ap Holivudas varoņfilmām, abi vīrieši atklāti runā arī par to, ka nu jau 15 mēnešus Džefs nav dzēris un beidzot ir izvācies no mātes mājokļa. «Viņš ir sācis studijas inženierzinātnē. Sācis dzīvot patstāvīgu dzīvi. Tas ir mūsu draudzības lielākais panākums,» uzskata Džeiks Džilenhols.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu