Rīgā bulgāru «Oskaru cerība» - filma «Slava»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

No 6. oktobra uz kinoteātra «Kino Bize» ekrāna nonāks šā gada Bulgārijas pieteikums Amerikas Kinoakadēmijas balvai Oskars kategorijā Labākā ārzemju filma – bulgāru režisoru Kristīnas Grozevas un Petara Valčanova vairākos starptautiskos kinofestivālos augsti novērtētā drāma ar komēdijas elementiem «Slava» («Glory», 2016).

Filma ar nesaudzīga humora intonāciju seko līdzi varas elites cinismam un mazā cilvēka izvēlēm mūsdienu Bulgārijā.

Filmas tapšanu iedvesmojusi kāda publikācija presē, tomēr šis kino stāsts sākas no vietas, kur beidzās raksts. Slavas centrā ir dzelzceļa darbinieks Petrovs, kurš uz sliedēm atrod miljons levu. Viņš nolemj visu naudu atdot policijai. Par cēlo rīcību kolēģi viņu nosauc par muļķi, bet valsts viņam svinīgi piešķir rokaspulksteni, tomēr drīz vien tas diemžēl apstājas. Tikmēr Satiksmes ministrijas Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja ir pazaudējusi Petrova veco, tēva dāvāto rokas pulksteni «Slava». Nu Petrovam jāatgūst gan pulkstenis, gan pašcieņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu