Aleksandrs Ronis Manhetenas īsfilmu festivālā iegūst labākā aktiera titulu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Par Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2017. gada uzvarētāju pasaulē ir kļuvusi Gruzijas režisora Gegas Hmaladze filma «8 minūtes» par brīnumu pirms pasaules gala. Minētā filma ieguva festivāla galveno balvu – 10 000 ASV dolāru. Latvijā par festivāla favorītu ir kļuvusi Latvijas režisora Pāvela Gumennikova īsfilma «Sarauj, Just!» par kuru ir nobalsojuši gandrīz puse skatītāju. Labāka aktiera godalgu festivālā ieguvis Latvijas sēdvolejbola komandas uzbrucējs Aleksandrs Ronis par Justa lomu Gumnnikova īsfilmā.

Aleksandrs, kas zaudēja kājas bērnībā nelaimes gadījumā, atveido puisi ratiņkrēslā, kas dzenas pakaļ zagļiem, kuri aplaupījuši viņa mīļoto meiteni. 60% latvijas skatītāju balsoja tieši par Aleksandru.

Apkopojot skatītāju balsis visā pasaulē, par Manhattan Short 2017. gada laureātiem ir kļuvuši:

1. vieta - režisora Gega Hmaladze (Gruzija) filma «8 minūtes»

2. vieta - režisores Martas Savinas (Itālija) filma «Viola, Franka»

3. vieta - režisoru Ranas Kazkazas un Anasa Halafa (Sīrija) filma "Mare Nostrum»

Labākais aktieris - Aleksandrs Ronis filmā «Sarauj, Just!» (Just, go!), Latvija

Manhetenas īsfilmu festivāls ir vislielākais skatītāju filmu festivāls pasaulē, kas notiek jau 20 gadus. 2017. gadā tika sasniegts festivāla rekords - festivāla žūrijai tika iesūtītas 1615 filmas no 75 valstīm, no kurām tika atlasītas 10 īsfilmas, ieskaitot Latvijas veikumu «Sarauj, Just» (Just, go!).

www.facebook.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu