Uz lielā ekrāna jauna kino versija par Selindžera dzīvi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos biogrāfiska drāma par vienu no populārākajiem un noslēpumainākajiem amerikāņu rakstniekiem Džeromu Deividu Selindžeru. Filma «Aiz kraujas rudzu laukā» («Rebel in the Rye») tuvplānā ataino rakstnieka dzīves līdz šim mazizpētītākos notikumus, kas kļuva par iedvesmu un pamatu viņa pasaulslavenajam meistardarbam «Uz kraujas rudzu laukā».

Biogrāfiskā drāma «Aiz kraujas rudzu laukā» kinoskatītāju aizved uz 20. gadsimta džeza un glamūra laikmeta Ņujorku, kur jaunais rakstnieks Džeroms meklē savu vietu dzīvē un neapstrīdamu apstiprinājumu tam, ka ir radīts rakstniecībai. Radošajām mokām un dzīves jēgas meklējumiem pievienojas arī iemīlēšanās augstāko aprindu jaunkundzē Ūnā O`Nīlā, kuras tēvs ir slavens dramaturgs.

Selindžera biogrāfijas lietpratēji jau zina, ka rakstnieks bija kā apmāts ar jauno meiteni un dzīvoja ar sajūtu, ka viņa dzīve vairs nekad nebūs tāda, kā pirms tikšanās ar valdzinošo Ūnu. Drīz vien sākās karš, un Selindžeru iesauca armijā, bet Ūna devās uz Holivudu un, būdama vien 17 gadus jauna, savaldzināja leģendāro mēmā kino aktieri Čarliju Čaplinu.

Foto: publicitātes

Slavenā, taču noslēpumainā rakstnieka biogrāfijas pētnieki ir pārliecināti, ka tieši šī pieredze ir pamatā Selindžera slavenajam darbam «Uz kraujas rudzu laukā», kas tika publicēts 1951. gadā. Jau pēc divām nedēļām tas ierindojās prestižajā «New York Times» pārdotāko grāmatu saraksta pirmajā vietā. Savulaik romāns «Uz kraujas rudzu laukā» tika reklamēta kā grāmata «ikvienam, kurš jebkad ir audzinājis dēlu», jo jutīgi un nesaudzīgi stāsta par 16 gadīga zēna pieaugšanu.

Biogrāfisko drāmu «Aiz kraujas rudzu laukā» režisējis amerikāņu aktieris un producents Denijs Strongs. Viņš pats ir arī viens no šīs filmas scenārija autoriem. Savukārt galvenā loma ir uzticēta daudzsološajam britu aktierim Nikolasam Holtam. Viņa pamanāmākā darbība lielbudžeta kino jomā līdz šim bijusi veiksmīgajā franšīzē «X-cilvēki» («X-Men») un zinātniskās fantastikas filmā «Trakais Makss: Skarbais ceļš» («Mad Max: Fury Road»).

Noslēpumainā Selindžera personības atklāšanā Nikolasam Holtam uz lielā ekrāna šoreiz palīdz divkārtējais «Oskara» balvas ieguvējs Kevins Speisijs, «Zelta Globusa» balvas ieguvēja Sāra Polsone un uzlēcošā kinozvaigzne Zoja Doiča.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu