Skolēnu brīvdienās divas jaunas Latvijas animācijas filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Skolēnu brīvdienās gaidāma sen nepiedzīvota iespēja vienā seansā noskatīties divas pavisam jaunas, šogad pabeigtas Latvijas animācijas filmas bērniem – režisora Edmunda Jansona «Bize un Neguļa» un režisora Nila Skapāna «Mūsu ome rullē» jau no 20. oktobra tiks izrādītas gan Rīgā, gan citās Latvijas pilsētās.

Abas filmas, kas tapušas ar Latvijas Nacionālā Kino centra un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu, no 20. oktobra būs skatāmas Vidzemes koncertzālē Cēsīs, no 21. oktobra – Multikino un Cinamon kinoteātros Rīgā, no 22. oktobra Smiltenes kultūras centrā, turpmāk novembrī – Talsu kinoteātrī, Jūrmalā un citur Latvijā. Katra filma ir 25 minūtes gara, seansa kopējais garums – nepilna stunda. Sazinoties ar studiju Atom Art, jaunākās Latvijas animācijas seansu iespējams sarīkot jebkur Latvijā.

Režisora Edmunda Jansona animācijas filma «Bize un Neguļa» Latvijas pirmizrādi piedzīvoja šī gada 9. septembrī Rīgas Starptautiskajā filmu festivālā (Riga IFF), bet oktobra sākumā saņēmusi piecas nominācijas Nacionālajai kino balvai Lielais Kristaps. Studijas Atom Art jaunākais darbs stāsta par iztēles bagātu un aktīvu meiteni Bizi, kura kopā ar savu draugu Neguļu nepacietīgi gaida Ziemassvētku brīvdienas, taču visus plānus izjauc brālīša ierašanās ģimenē. Sajūtas, ar kurām nākas tikt galā Bizei, būs pazīstamas ikvienam, kuram nācies dalīt vecāku uzmanību ar brāli vai māsu.

Filmas radošā komanda ir Latvijā iemīļotās Lupatiņu sērijas autori – režisors Edmunds Jansons, mākslinieks Reinis Pētersons un galvenais animators Mārtiņš Dūmiņš. Filmas idejas un scenārija autore ir Lote Eglīte, producente Sabīne Andersone, komponists Ģirts Bišs, bet mūziku ieskaņojusi muzikālā apvienība Brokastis četratā. Filmas varoņu balsis ierunājuši Jaunā Rīgas teātra aktieri Guna Zariņa, Baiba Broka, Kaspars Znotiņš, Edgars Samītis, bet galveno, Bizes lomu ieskaņojusi deviņus gadus vecā Nora Džumā.

Starptautisko pirmizrādi «Bize un Neguļa» piedzīvos 5. novembrī Čikāgas bērnu filmu festivālā ASV, bet Eiropas pirmizrādi – Fredrikstades animācijas filmu festivālā Norvēģijā.

Režisora Nila Skapāna plastilīna animācijas filma «Mūsu ome rullē», kas tapusi studijā Lokomotīve, Latvijas pirmizrādi piedzīvoja šī gada 4. maijā, Latvijas filmu maratona ietvaros. Filma ir fantāzijas un piedzīvojumu žanra stāsts ar brīnumiem un pārvērtībām, negantiem laupītājiem, briesmām, pakaļdzīšanos un jokiem, un, protams, ar laimīgām beigām.

MŪSU OME RULLĒ, 2017, TRAILER from Locomotive Productions on Vimeo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu