«Dvēseļu putenis» filmēšanas aizkulises - labāk mirt, nekā būt ievainotam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

2019. gada 11. novembrī paredzēta mākslas filmas «Dvēseļu putenis» pirmizrāde. Režisors Dzintars Dreibergs stāsta, ka otrajā filmēšanas posmā, kas nupat kā noslēdzies, strēlnieki beidzot uzzina, kas ir karš, tiek lauzti stereotipi par to kā skaistu un aizraujošu piedzīvojumu un cīņās līst asinis. Strēlnieki cīņās esot pat teikuši, ka labāk mirt, nekā būt ievainotam.

Galvenās lomas atveidotājs Oto Brantevics atklāj, ka cīņas bija nežēlīgas, lija asinis un cilvēki tika nogalināti. Iejūtoties Artūra Vanaga lomā, jaunais puisis mainījis savus līdzšinējos uzskatus par Latvijas vēsturi. Šobrīd, lasot jebkādu informāciju par Pirmo Pasaules karu, viņš katru notikumu uztver personīgi, jo sajūtas ir tādas, ka pats to būtu piedzīvojis.

Režisors Dzintars Dreibergs uzteic savu komandu, jo viņam esot paveicies gan ar aktieriem, gan brīvprātīgajiem, jo visi ir ļoti motivēti. Filmēšana ilgst līdz pusnaktij, taču neviens no komandas neizrāda nepatiku un pacietīgi turpina filmēt vienu ainu vairākas reizes, līdz sasniegts vēlamais rezultāts. Tāpat esot bijis arī brīdī, kad bija jāfilmē ainas jūrā, - lai arī rudenī ūdens ir auksts, visi ir bijuši ar mieru iet ūdeni vēlreiz un vēlreiz. Tas arī pašu režisoru uzlādē un ļauj filmas veidošanas procesu padarīt vieglāk īstenojamu.

Šobrīd radošā komanda gatavojas nākamajam filmēšanas posmam, kad tiks atainotas Ziemassvētku kaujas, un, ja paveiksies ar sniegotu ziemu, tad tas notiks nākamā gada janvārī un februārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu