Margo Robija bēdīgi slavenās daiļslidošanas čempiones tēlā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Deviņdesmito gadu sākumā sporta pasaulē uzvirmoja viens no skaļākajiem skandāliem ASV mūsdienu sporta vēsturē, ko izraisīja divas jaunas un pievilcīgas daiļslidotājas - Nensija Kerigana un Tonja Hārdinga. Nu, šis stāsts nonācis uz lielā ekrāna un bēdīgi slavenās Hārdingas tēlā iejutusies daiļā aktrise Margo Robija.

ASV daiļslidošanas federācija 1994. gadā Hārdingu diskvalificēja uz mūžu, pēc tam kad noskaidrojās, ka viņa bija iesaistījusi savu bijušo vīru - trīs gadus vecāko Džefu Gilūliju (Jeff Gillooly), vieglprātīgu un nenosvērtu dīkdieni, uzbrukumā konkurentei uz vietu ASV izlasē Nensijai Keriganai.

Tonja Hārdinga un Nensija Kerigana 1992. gadā
Tonja Hārdinga un Nensija Kerigana 1992. gadā Foto: Reuters/Scanpix

Hārdingai atņēma 1994. gada ASV čempiones titulu, kaut arī viņa bija pirmā amerikāniete, kas izpildīja trīskāršo akseli. Kaut ari asociācija nekontrolēja visas aktivitātes šajā sporta veidā, Hārdinga kļuva par persona non grata - neviens negribēja ar viņu strādāt. Galu galā Tonjai bija jāaiziet no daiļslidošanas, turklāt laikā, kad šis sporta veids kļuva ārkārtīgi populārs, pateicoties tieši viņas izraisītajam skandālam.

8. decembrī uz lielā ekrāna šie notikumi tiks izstāstīti filmā «I, Tonya».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu