Ziemeļamerikas kino sāk dominēt Helovīna filmas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Helovīna nedēļai iesākoties, ASV filmu topā 1. vietā kā jaunums startējis afroamerikāņu režisora un aktiera Tailera Perija (Tyler Perry) komēdiju šausmu filmas «Boo! A Madea Halloween» turpinājums «Boo 2! A Madea Halloween», ziņo «collider.com».

«Boo 2! A Madea Halloween» nedēļas nogalē iekasēja 21,6 miljonus dolāru.

2. vietā ar 13,3 miljoniem vērienīgs katastrofu trilleris «Supervētra» («Geostorm»). Tajā galvenās lomas atveido aktieri Džerards Batlers, Džims Stērdžess, Ebija Korniša, Eds Heriss un Endijs Garsija.

Trilleris «Supervētra» vēsta par spriedzes pilniem notikumiem pēc tam, kad pasaules līderi, cenšoties rast risinājumu pieaugošajam postošo vētru un plūdu skaitam, vienojas par visaptveroša satelītu tīkla izveidi. Tam globāli ir jākontrolē ekstrēmu laikapstākļu izpausmes un jau kosmosa līmenī līdz minimumam jāsamazina dabas katastrofu risku. Taču tad, kad apjomīgā sistēma tiek iedarbināta, kaut kas noiet greizi un tā aizsardzības vietā sāk apdraudēt Zemi. Pasaulē labākajiem ekspertiem nu ir jāpiedalās nežēlīgās sacīkstēs ar laiku, jo viņiem ir jāpaspēj atrast notikušā iemesls pirms cilvēci iznīcina supervētra.

Trillera «Supervētra» režisors ir leģendāro katastrofu filmu «Neatkarības diena» scenārists un producents Dīns Devlins. Viņš atzinis, ka debija režisora krēslā tik vērienīgā kino projekta ir bijusi izaicinājumiem pilna. «Šī ir ļoti grandioza filma. Līdz šim esmu daudz strādājis TV projektos, bet tos nevar salīdzināt ar apjomu, kādu visādā ziņā nācās izjust, filmējot «Supervētru». Taču man apkārt bija daudz ļoti talantīgi profesionāļi, tāpēc uzskatu, kas man šī bija viena no neaizmirstamākajām pieredzēm dzīvē,» uzskata Dīns Devlins.

Iepriekšējās nedēļas līderis - šausmu filma «Daudz laimes nāves dienā» (Happy Death Day), ko kino kritiķi nodēvējuši par «Kliedziena» un «Murkšķa dienas» sakausējumu, numur 3. Lente, kuras budžets ir vien 5 miljoni dolāru, otrās nedēļas griezumā Ziemeļamerikā jau iekasējusi 9,3 miljonus, ziņo «collider.com». Kopumā jau vairāk nekā 40 miljoni.

Filmā galvenās lomas atveido Džesika Rota (Jessica Rothe) un Israels Brusārs (Israel Broussard). Galvenā varone katru dienu pamostas vienā vietā un tiek nogalināta atkal un atkal, līdz noskaidro, kurš ir viņas slepkava...

Anotācija: Skaistā Trī pamostas savas dzimšanas dienas rītā – svešās kopmītnēs, kopā ar nepazīstamu puisi... Kas notika iepriekšējā vakarā? Nav ne jausmas. Viņu gaida lekcijas, vakarā – dzimšanas dienas ballīte, un viņa nenojauš, ka viens no ballītes viesiem viņu nogalinās. Pienāk rīts, un Trī pamostas… savas dzimšanas dienas rītā, svešās kopmītnēs, kopā ar to pašu nepazīstamo puisi. Lekcijas, vakarā gaidāma ballīte, taču viņu nepamet sajūta, ka šo dienu viņa jau ir piedzīvojusi... Ar katru dzimšanas/nāves dienu Trī ir soli tuvāk, lai atklātu savu slepkavu, jo ja viņai tas neizdosies, viņa pamodīsies savas dzimšanas dienas rītā, svešās kopmītnēs... Atkal.

Pasaulē vadošo kinokritiķu atzinīgi novērtētais trilleris «Pa asmeni skrejošais 2049» («Blade Runner 2049»), kas ir spraigs turpinājums 1982. gadā tapušajam zinātniskās fantastikas trillerim «Pa asmeni skrejošais» («Blade Runner»), noslīdējis uz 4. vietu.

NosaukumsŠajā nedēļāKopā
1. «Tyler Perry’s Boo 2! A Madea Halloween»$21,650,000$21,650,000
2. «Geostorm»$13,300,000$13,300,000
3. «Happy Death Day»$9,375,000$40,683,365
4. «Blade Runner 2049»$7,155,000$74,005,203
5. «Only the Brave»$6,010,000$6,010,000
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu