Jau šonedēļ uz lielā ekrāna skandalozā filma par caru Nikolaju

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Šonedēļ pirmizrādi Latvijas kinoteātros piedzīvos ievērojamā krievu režisora Alekseja Učiteļa vēsturiskā drāma «Matilde». Krāšņā kostīmdrāma, kas vēsta par cara Nikolaja II romantisko dēku ar slavenu poļu baletdejotāju Matildi Kšesiņsku, Krievijā jau ir izpelnījusies gan sajūsmas pilnas ovācijas, gan protestus un skandālus.

Vēsturiskās drāmas «Matilde» scenārija pamatā ir dokumentēts fakts, ka cara Nikolaja II un Sanktpēterburgas Marijas teātra primabalerīnas Matildes Kšesiņskas romantiskā dēka ilga aptuveni gadu un noslēdzās dažas nedēļas pirms Nikolaja II saderināšanās ar nākamo carieni Aleksandru Fjodorovnu. Pēc Krievijas Impērijas pēdējā cara kāzām baletdejotāja turpināja viesoties valdnieka galmā un ļāvās kaislīgām mīlas dēkām ar citiem karaliskās ģimenes locekļiem.

Foto: Kadrs no filmas

Drāmas «Matilde» Krievijas pirmizrāde notika šajā pirmdienā Pēterburgā mīlas stāsta varoņiem tik liktenīgajā Marijas teātrī. Svinīgā notikuma atklāšanas runā režisors Aleksejs Učiteļš uzsvēra, ka pieņem visus viedokļus par savu darbu, taču tikai tad, ja cilvēks, kurš grib to paust, patiešām ir noskatījies pašu filmu. «Veselu gadu esam izturējuši nemitīgus uzbrukumus. Šobrīd mani biedē tas, ka filmu skatīsies skandāla, nevis spēcīgā stāsta un profesionālās komandas dēļ,» atzina Aleksejs Učiteļš.

Slavenais režisors filmas «Matilde» uzņemšanas komandā iesaistījis tādas starptautiski pazīstamas kino zvaigznes kā Larsu Eidingeru, Daņilu Kozlovski, Sergeju Garmašu, Mihalinu Olšansku un Ingeborgu Dapkūnaiti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu