Vainstīna asistente nāk klajā ar šokējošām detaļām par izvarošanu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar paziņojumu par to, ka viņai seksuāli uzmācies un izvarojis nu jau bēdīgi slavenais Holivudas «seksa maniaks» Hārvijs Vainstīns (Harvey Weinstein), klajā nākusi bijusī Vainstīna un kompānijas «Weinstein Company» projektu asistente Mimī Halei (Mimi Haleyi).

Preses konferencē 24. oktobrī Ņujorkā sieviete dalījās savās sāpīgajās atmiņās par piedzīvoto.

Kādā no viņas tikšanās reizēm ar Vainstīnu, viņa Soho dzīvoklī, producents piespieda sievieti viņu orāli apmierināt, kad viņai bijušas mēnešreizes. Izvarošana notikusi 2006. gadā.

Saskaņā ar Mimī Halei teikto, pirmo reizi viņa Hārviju Vainstīnu satikusi filmas «The Aviator» pirmizrādē 2004. gadā. Divus gadus vēlāk viņa saskrējusies ar Holivudas mogulu Kannu kinofestivālā, kur apjautājusies producentam par iespēju strādāt pie kādas no filmām. «Kāpēc gan lai tu neatnāktu uz manu viesnīcas numuriņu, un mēs to apspriestu?» viņš esot piedāvājis. Kad viņa tur devusies, Vainstīns vairākkārt lūdzis viņu izmasēt.

«Viņš turpināja būt uzstājīgs, un es sapratu, ka šī tikšanās ne pie kā sakarīga nenovedīs, un es aizgāju,» viņa atminas.

Vēlāk Vainstīns pats sazinājies ar sievieti un piedāvājis viņai darbu Ņujorkā. Sieviete neatklāj filmas vai seriāla nosaukumu.

Vainstīns mēģinājis Mimī pierunāt doties viņam līdzi uz Parīzi, taču asistente jutusi, ka piedāvājums ir «romantiska rakstura» un nepiekrita.

Kad producents atgriezies, viņš Mimī uzaicinājis uz savu dzīvokli, viņa piekritusi, lai «saglabātu attiecības».

Kad viņa ieradusies, Vainsteins bijis ļoti uzmācīgs, piedāvājis seksu, taču sieviete informēja, ka viņai ir mēnešreizes un «nekas seksuāla rakstura» notikt nevar.

«Viņš nepieņēma atteikumu, un ievilka mani tumšā istabā, kas izskatījās kā bērnu istaba ar zīmējumiem pie sienām,» viņa atminas. «Viņš mani piespieda apgulties, centos izrauties, bet nespēju. Viņš bija ļoti uzstājīgs un fiziski spēcīgāks.

Tad viņš mani orāli izmantoja, kaut man bija mēnešreizes. Viņš pat izrāva manu tamponu. Es negribētu, lai ko tādu dara cilvēks ar kuru man tiešām būtu romantiskas attiecības.»

«Es atceros, ka pēc akta Hārvijs apgūlās uz muguras gultā un teica - «vai tev nešķiet, ka esam tagad viens otram kļuvuši daudz tuvāki?»» Es atbildēju, ka «nē».

Mimī Halei vairs nestrādā kino industrijā. Viņa ir pievienojusies aptuveni 50 citām sievietēm, kas publiski apsūdzējušas Vainstīnu seksuālā uzmācībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu