Latviešu īsfilma «Melleņu gari» uzvarējusi kinofestivālā Polijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Latviešu režisores Astras Zoldneres dokumentālā īsfilma «Melleņu gari» ieguvusi žūrijas balvu un naudas prēmiju kā labākā filma Ščecinas Eiropas filmu festivālā Polijā, informē režisores pārstāve Harita Maniņa.

Šogad festivāla Eiropas konkursā tika iesniegtas vairāk nekā 2000 filmas, no kurām tikai 26 tika iekļautas oficiālajā programmā. Festivāla galveno balvu ieguva «Melleņu gari» un poļu režisora Grzegorz Paprzycki filma «Jestem».

«Ščecinas Eiropas filmu festivālā tiek izrādīts tikai mākslinieciski augstvērtīgākais kino, kas paplašina un apspēlē dokumentālā žanra ierastās robežas, tāpēc

uzvara tajā ir īpašs atzinums,»

pauda režisore Zoldnere.

Īsfilma šogad nominēta arī Lielā Kristapa balvai kategorijā «Labākā īsfilma» un Rīgā tā būs skatāma no 9. novembra līdz 12. novembrim. Kopumā filma izrādīta jau 25 starptautiskos festivālos un ārpus Latvijas vēl būs skatāma Zviedrijā, Kolumbijā, Igaunijā un Vācijā.

Kā ziņots, «Melleņu gari» savu pirmizrādi piedzīvoja pagājušā gada novembrī Leipcigas dokumentālo un animācijas filmu festivālā, kam sekoja arī tās ieļaušana Ziemeļamerikas dokumentālo filmu festivāla «Hot Docs» konkursa programmā, skatītāju balva Vācijas festivālā «Monstronale» un atzinība Maskavas starptautiskajā dokumentālo filmu festivālā «Doker».

«Melleņu gari» ir dokumentālā īsfilma par romu ģimeni, kura vasaras pavada Kurzemes mežos, lasot un pārdodot ogas. Ievācot meža ražu, romi dalās ar spoku stāstiem, kurus paši mežā piedzīvojuši. Mistiskajos un noslēpumainajos stāstos pamazām atklājas romu cīņa par identitāti, mēģinot sabalansēt pagātni un tagadni, kā arī tradicionālo un moderno dzīvesveidu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu