Uz lielā ekrāna Burānes filma par scenogrāfu Andri Freibergu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Kristas Burānes dokumentālo filmu par latviešu scenogrāfijas meistaru Andri Freibergu «Pasaka par tukšo telpu», kas šoruden nominēta Nacionālajai kino balvai «Lielais Kristaps» sešās kategorijās, skatītāji uz lielā ekrāna varēs redzēt no 3. novembra, kad to sāks demonstrēt kinoteātrī «Splendid Palace» un citur Latvijā.

Skatītājiem būs iespēja novērtēt filmu vēl pirms «Lielā Kristapa» balvu pasniegšanas ceremonijas, kas notiks 13. novembrī kinoteātrī «Splendid Palace» un kurā tiks nosaukti «Lielā Kristapa» balvu ieguvēji. Dokumentālā filma «Pasaka par tukšo telpu» nominēta sešās kategorijās.

Filma «Pasaka par tukšo telpu» ir noslēdzošais darbs režisores Kristas Burānes filmu ciklā, kas veltīts izcilām Latvijas teātra personībām. Pirmā – «Piektais Hamlets» (2007) – atklāj režisora Oļģerta Krodera personību (trīs kategorijās bija nominēta «Lielajam Kristapam»), otrā – «Māra» (2014) – ir veltīta režisorei Mārai Ķimelei un arī trīs kategorijās (Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma, Labākais dokumentālās filmas režisors, Labākais mūzikas autors (Jēkabs Nīmanis)) bija nominēta balvai «Lielais Kristaps».

3. novembrī plkst. 18:00 kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē notiks īpašais seanss ar filmas «Pasaka par tukšo telpu» galvenā varoņa un filmēšanas grupas piedalīšanos.

Studijas «VFS Films» paspārnē tapušās filmas «Pasaka par tukšo telpu» komponists ir Reinis Sējāns. Mākslinieks un šim stāstam tik nozīmīgās animācijas autors Toms Burāns sadarbojies ar leļļu mākslinieku Mārtiņu Rozenfeldu un kostīmu mākslinieci Inetu Urtāni. Īpaši atzinīgus vārdus pats filmas varonis Andris Freibergs veltījis operatoriem Valdim Celmiņam un Jānim Šēnbergam. Filmas pirmizrāde notika 13. septembrī Rīgas Starptautiskajā kino festivālā, un tā bija vienīgā konkursa programmā iekļautā filma no Latvijas. No 3.novembra «Pasaku par tukšo telpu» demonstrēs kinoteātrī «Splendid Palace», no 6. novembra – Cēsīs un citur Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu