Spraigs sižets: Mīlas trakums liek sist dūri pret sienu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Spraigs sižets un psiholoģiska drāma, demonstrējot, ka mīla un trakums iet rokrokā, - to sola režisora Jāņa Norda jaunā filma «Ar putām uz lūpām», kurai pirmizrāde būs Valsts svētkiem tuvojoties 10. novembrī. Tajā galvenās lomas atveido Vilis Daudziņš, Ieva Puķe un Raimonds Celms.

Filma ir stāsts par bijušo policistu Didzi, kurš pēc smagas autoavārijas cenšas sākt dienesta suņu apmācību biznesu. Viņa sieva Jana meklē romantisku piepildījumu, satiekoties ar gados krietni jaunāko Robertu. Un tad attiecību virpulis sāk griezties, un atklājas, kā izpaužas mūsu katra dabas instinkti.

Filmas režisors Jānis Nords šo filmu dēvē par attiecību trilleri pieaugušajiem, kurā varoņi ataino trakumu, ko izraisa mīlas trijstūris. Mīlas un greizsirdības vārdā cilvēks var sist dūri pret sienu, jo dabas spēks liek rīkoties traki un neapdomīgi. Režisors stāsta, ka tā arī dzīvē notiek, ka izdarām kaut ko neprātīgu un tikai tad domājam, kāpēc tā rīkojāmies, jo tas neatbilst pirmklasīgajam tēlam, ko cenšamies par sevi veidot.

Roberta lomas atveidotājs Raimonds Celms filmēšanas laikā nonācis pie atklāsmes, ka dabas instinkti cilvēkā ir daudzas reizes spēcīgāki un jaudīgāki nekā tas, kā mēs kā izglītoti cilvēki vēlamies rīkoties un kā sevi pozicionējam. Smalkā nianse ir tā, ka pastāv iespēja sevi kontrolēt un šos dabas instinktus pārvaldīt.

Filmā nozīmīga loma ir arī suņiem, kuri vesti no Ungārijas un speciāli trenēti konkrētajām epizodēm. Lai arī filmā galvenajam varonim ir trīs dienesta suņi, filmēšanas procesā darbojās kopā deviņi dzīvnieki, jo izrādās, ka arī suņiem ir dublieri. Vaicājot režisoram, vai aktieru atlases procesā bija kāda nozīme viņu attiecībām ar suņiem, viņš atsaka, ka tas nav bijis noteicošs faktors. Būtiska ir trīs galveno lomu atveidotāju spēja attēlot filmas dramaturģiju.

Latvijas Nacionālā teātra aktierim Raimondam Celmam šī ir debija kino. Uz provēm knapi atlicinājis laiku lielajā darbu steigā, un brīdī, kad saņēmis apstiprinājumu lomai, sācis uztraukties, taču kolēģi bija nozīmīgs atbalsts filmēšanas procesā. Ievas Puķes klātbūtnē jaunais aktieris jutās brīvi un droši, līdz ar to arī bija vieglāk veikt savus pienākumus filmēšanas laukumā, savukārt Vilis Daudziņš, kuru Raimonds Celms sauc par augstākās raudzes profesionāli šajā jomā, bija paraugs, no kura mācīties.

Filmēšana ilga 38 dienas, taču pie filmas režisors aizvadījis kopā trīs gadus, tāpēc šobrīd ar savu radošo komandu ir gandarīts, ka filma beidzot sāks savu ceļu pie skatītājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu