Mirusi vācu aktrise – bijusī «Bonda meitene» Karīna Dora

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Reuters/AP

Vācu aktrise Karīna Dora (Karin Dor), kas starptautiskā mērogā vislabāk pazīstama ar «Bonda meitenes» Helgas Brantas lomu filmā «Tu dzīvo tikai divreiz» («You Only Live Twice»), ir mirusi 79 gadu vecumā.

Dora nomira pirmdien veco ļaužu pansionātā Minhenē.

Dora, kas dzimusi 1938. gadā kā Kēteroze Derra, jau 1954. gadā sāka kino karjeru ar runājošu lomu filmā «Rožu meitene Resli» («Rosen-Resli»). Viņa kļuva pazīstama, tēlojot nevainīgas sievietes, kurām vajadzīga aizsardzība.

Starptautisku atzinību viņa ieguva 1967.gadā, filmā «Tu dzīvo tikai divreiz» tēlojot ienaidnieka aģenti Helgu Brantu, kura iemīlas Šona Konerija atveidotajā britu superspiegā Džeimsā Bondā.

Karīna Dora
Karīna Dora Foto: AFP/Reuters/AP

Doras tēlotā varone šajā filmā ņem nelabu galu, jo viņu apēd plēsīgās zivis piraijas.

Pēc tam Dora saņēma lomu piedāvājumus arī citām Holivudas filmām, tostarp no režisora Alfreda Hičkoka. 1969. gadā viņa filmējās Hičkoka režisētajā spiegu trillerī «Topāzs» («Topaz»).

Dora turpināja kino karjeru arī šajā tūkstošgadē līdz 2014. gadam. 2006. gadā viņa tēloja māti alkoholiķi vācu drāmā «Es esmu tā otrā» («Ich bin die Andere»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu